2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Borkai Zsolt megszólalt: a szexvideó ellenére sem lép vissza

2019.10.07. 14:55
Részben valódiak, részben manipuláltak a napokban kikerült felvételek – mondta Borkai Zsolt, aki először szólalt meg szexvideójának nyilvánosságra kerülése óta. A győri fideszes polgármester elnézést kér családjától és mindenkitől, de nem mond le. Mint mondta, nem követett el törvénysértést, nem közpénzből finanszírozta az utazást.

Először szólalt meg Borkai Zsolt, miután szombaton olyan fényképek, illetve egy olyan videó került nyilvánosságra, amelyen prostituáltakkal mulat. 

Az ismeretlen szerző által írt blog (amely később elérhetetlenné vált) megvádolta őt és ügyvéd ismerősét korrupcióval, és azzal, hogy a tisztességtelenül szerzett pénzből a többi között olyan adriai hajókirándulást szerveztek, amelyen kábítószert fogyasztottak és prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe.

A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam

– mondta a Győrplusz TV-nek adott nyilatkozatában a győri polgármester. A videót az országos sajtóban az Atv.hu közölte. Borkai azt nem részletezte, mi manipulált a felvételeken. Borkai azt is mondta, hogy a felvételek több éve készültek, miközben a blog szerzője szerint tavaly. 

A nyilatkozatban, amelynek nagy részét papírról olvasta, azt mondta: soha nem élt illegális szerekkel, bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció, törvénysértést pedig nem követett el.

Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás megindítását kezdeményezem

– jelentette ki. Szerinte a politikai ellenfelei az utóbbi években mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek róla, szerinte mindezt azért tették, hogy polgármesterként felállítsák.

„Módszerük: a botlásom párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel, melynek egymáshoz az ég világon semmi köze nincsen” – mondta a videóban. Szerinte többször bizonyította, hogy képes harcolni, valamint hozzátette, hogy Győr a vezetése alatt kimagaslóan teljesített.

„Nem adom harc nélkül olyan emberek kezébe, akik képtelenek vezetni, képtelenek a fejlődést garantálni. Céljuk, hogy olyan nyomás alatt tartsanak, hogy visszalépjek a polgármester-jelöltségtől.

Nem lépek vissza. A győriek vasárnap eldöntik, hogy szeretnék-e közösen folytatni a 13 éve elkezdett munkát

– mondta Borkai Zsolt. A győri polgármester először ellenzéki kampánycirkusznak minősítette a blog által közölt dolgokat, majd kikerültek a képek és a videó, ezután nem válaszolt kérdésekre, és az elmúlt napokban az összes nyilvános szereplését lemondta. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport