Meghalt a mohácsi polgármesterjelölt, a Fidesz szerint így etikátlanul nyer a szocialista

2019.10.07. 10:54

A fideszes polgármester halála után aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz mohácsi szervezete. Hogy pontosan mi célból, az a közleményből nem derül ki. Mohácson akkor vett tragikus fordulatot az önkormányzati választás, amikor a regnáló és újrázni próbáló Szekó József meghalt. Mivel ő volt a Fidesz jelöltje, így a vele szemben induló ellenzéki Csorbai Ferenc maradt az egyetlen polgármesterjelölt.

A Fidesz a jogszabályok szerint már nem jelölhet mást, ezért aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, hogy „tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva választhassanak polgármestert”.

A közlemény szerint mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy „elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint

Csorbai Ferenc egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is Mohács város vezetőjévé válhat.

A helyi Fidesz-szervezet szerint ez méltatlan lenne a város történelméhez, Szekó József több évtizedes munkásságához és a település lakóihoz, és

Csorbai Ferenc sem vállalhatja azt a morális terhet, amit egy „etikátlanul megszerzett” politikai pozíció jelentene.

A szervezet közölte, az „emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében” kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy „a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék”.