Vác egy helyben áll egy, a város vezetőinek üléséről kiszivárgott felvétel szerint

2019.10.07. 15:26

A hangfelvételek kampánya az idei. A múlt pénteken az Alfahír egy váci fideszes összejövetelen elhangzottakat hozta nyilvánosságra. A felvételen többek között Fördős Attila váci polgármester, Pető Tibor alpolgármester hallható a lap szerint. A téma Vác problémás pénzügyi helyzete, hogy nincsenek fejlesztések és a város költségvetése is lyukas. A beszélgetés egy pontján a polgármester alázva azt mondja az alpolgármesterének, "Tibinek", hogy 

Tibi, te nem vagy pénzügyes, hagyjad abba az egészet, mert hülyeséget beszélsz. Nem értesz hozzá Tibi, az a baj. Nem indult mínusszal Tibi, ne vitatkozz, nem értesz hozzá és hülyeséget beszélsz, hülyeséget beszélsz, nem értesz hozzá.

Ezután a polgármester az Alfahír szerint egy fideszes képviselővel együtt távozik, mire az ottmaradtak csak két majomként hivatkoznak rájuk.

Mi a faszt tudunk itt csinálni bazd meg?"

Erre a felvetésre nemsokára Pető javaslata érkezik, hogy vegyenek tíz sört. A várossal kapcsolatban azt mondja egy másik képviselő, hogy 

visszatérve arra, amit a Tibi mondott, dugdossuk a lyukat ugye, és semmi fejlesztés nincs. Sőt, állandó megoldás nincs. Helyben állunk, érted?

A lap szerint arról is beszélnek, hogy „semmit nem tudnának tenni akkor, ha a nemzetgazdasági miniszter arra kérné őket, hogy mutassák be, mit tettek azért, hogy felelős gazdálkodása legyen a városnak".

Megkérdeztük a polgármestert, hogy mit szól a felvételhez, és milyen pénzügyi helyzetben van Vác, de a sajtós csak annyit írt:

Polgármester úr nem kíván ez ügyben reagálni.