Véletlenül pont ugyanúgy néznek ki a kormány plakátjai, mint Tarlóséi

NAK 2163
2019.10.07. 12:08

Elindult az utóbbi napokban a kormány pozitív kampánya, mindenféle szuper intézkedést és eredményt közzétesznek, például arról, hogy „Babaváró támogatást kapnak a családok”, vagy hogy „A magyar gazdasági növekedés az egyik legnagyobb az EU-ban”.

A plakátok kékek, a kép szélén áll egy vagy több jól öltözött ember, belenéz a kamerába, a fejük mellett pedig nyomtatott fehér nagybetűkkel maga az üzenet.

Véletlenül Tarlós István mostani kampányplakátjai is ugyanígy néznek ki. Kékek, a kép szélén áll egy jól öltözött ember (maga Tarlós István), belenéz a kamerába, a feje mellett pedig nyomtatott fehér nagybetűkkel maga az üzenet, első ránézésre még a betűtípus így ugyanaz, vagy legalábbis nagyon hasonló.

És sok helyen 

ezek pont egymás mellé kerültek.

Ez azt jelenti, hogy a kormány nagyjából végtelen mennyiségű pénzéből indított kampánya az emberben önkéntelenül is összekapcsolódik Tarlós kampányával. Mintha a főpolgármesternek is köze lenne a babaváró támogatáshoz, vagy akármi máshoz. A másik oldalról nézve pedig Tarlós kampányát kormánypénzből kicsit megtolták az ugyanúgy kinéző örömhírekkel.

Gulyás Gergely egyébként a kormányinfón nyáron még azt mondta

A kampányidőszakban még a látszatát is el kell, hogy kerülje a kormány annak, hogy a kormányzati és párthirdetés az azonos tartalmú lenne.

„Ez korábban nem így volt, korábban más kormányok élhettek ezzel a lehetőséggel, de 2014-ben ezt a Kúria megtiltotta, és azóta tartjuk magunkat ehhez” – mondta. Tény, hogy tartalmilag nem ugyanazok a plakátok, csak vizuálisan.

Az pedig már részletkérdés, hogy ha ugyanaz a cég csinálta a két kreatívot, akkor vagy kétszer adta el ugyanazt, vagy valakinek nem került pénzbe, ezzel versenyelőnyhöz jutott. Ha meg nem ugyanaz a cég volt, akkor valaki csúnyán lenyúlta a másikat.

Megkerestük mindkét oldalt, hogy ez az egész szándékosan történt-e, nem aggályos-e ez a megoldás, és más, hasonló kérdésekkel. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

(Borítókép: Nagy Attila Károly / Index)