Busszal üldözték az utasok a bőröndtolvajt

2019.10.08. 12:35

Egy 22 éves átányi férfi 2018-as felfüggesztett fogházbüntetése ellenére se mondott le a lopásról. Busszal ment hazafelé, és leszálláskor kérte a sofőr segítségét, hogy kivehesse a bőröndjét. Na de itt a csavar: valójában nem volt bőröndje, így akarta furfangosan másét hazavinni – írja a Hevesi Járási Ügyészség.

Azonban nem számolt a gyanakvó sofőrrel, aki nem sokkal az indulás után megkérdezte az utasokat, kié a jellegzetes kék bőrönd. Mikor kiderült, hogy a poggyász gazdája még a buszon ül, a sofőr elkezdte kérdezgetni a helyieket, hol lakik a férfi, majd a házához hajtott a menetrend szerinti busszal. Több utas kíséretében bementek a férfi házába, és közös erővel visszaszerezték a bőröndöt, amiben már csak ruhákat találtak, több értéktárgynak nyoma veszett a megálló és a tolvaj otthona között.

 A járási ügyészség emiatt lopás vétségével kívánta bíróság elé állítani az elkövetőt, de pár nappal a tárgyalás előtt szembetalálkozott egy korábbi áldozatával, aki felismerte a saját cipőjét bőröndtolvaj lábán, és úgy megverte, hogy a férfi agyrázkódással kórházba került. A tolvajt sürgősségi osztályon több napig ápolták, mialatt bántalmazója ellen garázdaság miatt indult büntető eljárás, ami még mindig folyamatban van.

Az átányi férfi felépülése után bíróság elé állt, és a bőröndlopásért a járásbíróság egy év fogházra ítélte, és elrendelte a tavaly szeptemberi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.