Az adriai orgia előtt is vettek fel pénzt abból a cégből, ami Borkai barátainak tejelt az audis földügyletből

2019.10.08. 10:21

Néhány héttel azelőtt, hogy – a szexvideókat szivárogtató névtelen blogger szerint 2018 májusában – Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd legalább három nő társaságában orgiázott egy adriai jacht fedélzetén, 250 millió forintos osztalékot vett ki az Immobilien Trade Center Kft.-ből a luxemburgi tulajdonos képviselője – írja a 24.hu.

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég (csak akkor még más néven), amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat a szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját. Az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki ebből a cégből, 150-400 milliós tételekben. Az „audis földeket” korábban Rákosfalvy Zoltán vásárolta fel, majd átminősítette, így már sokkal többet értek. Az átminősítés nem ment volna barátja, Borkai Zsolt nélkül, ám hiába volt visszás az ügylet, nem lett semmilyen következménye. 

Az Immobilien Trade Center Kft. tulajdonosa egy luxemburgi cég, amely Rákosfalvy és egy ismert győri milliárdos, Somogyi János érdekeltsége. 

A Válasz Online eközben arról írt, hogy működik egy luxemburgi hátterű cég Rákosfalvy Zoltán hivatalos győri címén: az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. Az ügyvéd nemcsak befogadta, de aktívan menedzseli is ezt az offshore-talapzatra épített vállalkozást, amely 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat nem bonyolított, viszont havi egymillió forintnyi bért fizetett ki Borkai Ádámnak, aki nem más, mint a polgármester fia – írja a Válasz Online.

A Válasz Online cikkében még felbukkan egy név: Kacsóh Gábor. Ő igazgatta a közelmúltig a luxemburgi offshore céget, az Akonia SA-t. Kacsóh neve azért is figyelemre méltó, mert más NER-es körben is felbukkant már. Az a Farkas József vállalkozó például, aki Semjén Zsolt svédországi vadászatát intézte, a luxemburgi adóparadicsomba bejegyzett családi cégének ügyeit bízta Kacsóh Gábor adótanácsadóra.