Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Újabb kiszivárgott hangfelvétel: pályázattal fizette volna ki a problémás jegyzőt a helyi Fidesz

2019.10.08. 17:32 Módosítva: 2019.10.08. 22:34

Nemrég jelent meg egy felvétel az Egri Ügyek oldalán, amin Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnöke arról beszél, hogy mit kéne kezdeni azzal a tiszafüredi jegyzővel, Spisák Györggyel, akit korábban jogellenesen mentettek fel pozíciójából, és azóta politikai szerepet vállal a közösség életében.

„Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont!” – mondta az előző felvételen Oroján.

Az új felvételen egy másik hang, ami nagyon hasonlít Ujvári Imrének, Tiszafüred jelenlegi polgármesterének a hangjára, arról beszél, hogy:

Egy félig jegyzői funkciót vagy munkakört tölt be, de közben ő politizál. Tehát nem is értem, döntse el, mit is szeretne, és akkor hagyjuk dolgozni, mondjátok mindketten, hogy kiváló szakember. De akkor miért nem végzi a munkáját?

Amire valaki, akit az Egri Ügyek Orojánként azonosít, azt válaszolja, hogy:

Mondjon le akkor Tiszafüreden! Az nektek elfogadható, hogy azt kérjük tőle, hogy ott mondjon le?

Ezután az első megszólaló kifejti, hogy Spisák feltehetően attól fél, hogy bántani fogják a családját, pedig ő – a megszólaló – tanúk előtt is ígéretet tenne rá, hogy semmi hátrány nem fogja érni Spisákot, ha Spisák hajlandó bejelenteni a lemondását. Ezután jön csak a felvétel pikáns része, ugyanis a beszélő áttér arra, hogy 

ha csak pénz kérdése a dolog, akkor ők hajlandóak lennének egy pályázat vagy egy megbízási szerződés formájában kárpótolni Spisákot.

„Mert ha az anyagi oka számít, akkor még az sincs ellenemre, hogy kapjon valamit egy pályázatban, például egy megbízási szerződéssel vagy valamivel. Ebből láthatjátok, hogy nem az a célunk, hogy őt ellehetetlenítsük“ – mondja a felvételen a tanácskozás egyik résztvevője.

Untitled-9
Fotó: Oroján Sándor / Facebook

Úgy tűnik, hogy nem sikerült megegyezni Spikákkal, ugyanis idén ő is indul Tiszafüred polgármesteri posztjáért, a fideszes Ujvári Imrével szemben. Az ügy háttere: 2012-ben megromlott a viszony a település jegyzője, Spisák György, valamint a városi közgyűlés, többségben lévő fideszes képviselői között. A képviselő-testület jogellenesen felmentette a jegyzőt, de Pintér Erika polgármester visszahelyezte. A 2014-es önkormányzati választásokon a Fidesz jelöltje, Ujvári Imre lett Tiszafüred polgármestere, aki két hét múlva felmentette Spisákot. Csakhogy mindezt törvénytelenül tette, emiatt a bíróság végül mintegy 7 millió forintot ítélt meg a kirúgott jegyzőnek.