Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Jobbik Horvátországban is feljelentést tesz a Borkai-ügy miatt

2019.10.09. 18:33

Horvátországban is feljelentést tesz Borkai Zsolt győri polgármester ügyében a Jobbik – jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György országgyűlési képviselő, a párt szóvivője.

Azt kívánják tisztáztatni a szomszédos állam hatóságaival, hogy a nyaraláson, amelyről a napokban felvételek kerültek nyilvánosságra, sértettek-e kábítószerrel és prostitúcióval kapcsolatos szabályokat.

Borkai kínos botránya túlmutat a győri polgármester viselt dolgain, hiszen betekintést nyerhetünk a ner korrupciós mechanizmusába, a visszaosztási gyakorlatba, a kamu megbízásokba, a túlárazásba, a haveri körök helyzetbe hozásába, vagyis mindabba, ami egy maffiaállam sajátossága 

  –  idézi az MTI Szilágyi Györgyöt.

A jobbikus politikus kedden az illetékes ügyészségnél is feljelentést tett a Borkai ügyeivel foglalkozó blogon megfogalmazott állítások miatt. A politikus arra a követlezőkre választ:

Kapcsolódó
Borkaiék nagy biznisze és a pénz szövevényes útja

Borkaiék nagy biznisze és a pénz szövevényes útja

A jachtos botrány ráirányította a reflektorfényt arra, miként vándorolnak a pénzek. És egy városra, amit nem csak a polgármester vezet.

  1. történt-e szexuális kényszerítés; ugyanis felmerült, hogy uniós pénzek juttatásáért cserébe szórakozott egy nő a győri polgármesterrel
  2. történt-e hivatali visszaélés ,
  3. birtokoltak-e kábítószert a résztvevők az állítólag tavaly pünkösdkor történt jachtos szexpartin.

Szilágyi György a mai sajtótájékoztatón is hangsúlyozta, hogy 

ez a magyar politikatörténet legnagyobb szex- és drogbotránya.