Lökdösték a tanárukat, a rendőrség hármójukat gyanúsítja, kirúgták őket

2019.10.09. 05:56 Módosítva: 2019.10.09. 09:33

Napok óta terjed az interneten az a videó, amelyen egy diák, majd a hozzá csatlakozott társai körbevesznek és lökdösnek egy tanárt egy budapesti iskolában. Eközben alpárian beszélnek hozzá, taszigálják, miközben a tanár egy derékszögű vonalzót tart maga előtt.

Blikk szerint az iskola hírzárlatot rendelt el, de a három tinédzsert azonnali hatállyal kirúgták az iskolából. Blikk úgy tudja, hogy a tanár csak szeptemberben kezdett az iskolában, a diákoknak hegesztéselméletet tanított. A diákok úgy tudták, hogy az előző helyéről a tanárt azért bocsátották el, mert megütött valakit, és amiatt kezdték provokálni, hogy innen is kirúgassák, mondta a lapnak egy osztálytárs. Először papírgalacsinnal dobálták, majd miután egyiküknek intőt adott, megtámadták és le is köpték a tanárt.

A további incidensnek az óra végét jelző csengő vette elejét, amikor a tanár azt mondta egyiküknek, hogy javíthat, mire az megvetően visszaszólt, hogy majd akkor javít, ha ő szeretne.

A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával hallgatta ki, és őrizetbe is vette a diákokat. A Blikknek az egyik gyanúsított édesanyja is megszólalt, azt mondta, a fiúknak elegük lett a tanárból, szerintük bántotta őket, de akkor is elfogadhatatlan, amit tettek, és szeretnének a tanártól bocsánatot kérni.