Mária
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Németh Szilárd szerint a polgármestereknek már a honvédséggel együttműködve kell védeni a városokat

2019.10.09. 12:25
Bevándorlóváros, bevándorló-főváros, honvédség, helyőrség, migránsháborúspszichózismadmax!

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel

- mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Németh arról beszélt, az országot járta, hogy beszámoljon a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Több egykori katonavárosban is járt, amelyeket a "Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutásnak köszönhetően" felszámoltak.

A Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, amely helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb város lesz az országban

- mondta.

Közölte, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség között több mint 100 évre visszatekintő, sokrétű, az egész társadalmat átfogó kapcsolat van. Németh Szilárd szerint az egyik terület:

  • a település, a város, a falu, a megye biztonsága: Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség - emelte ki az államtitkár, aki ezzel együtt fontosnak nevezte, hogy olyan polgármesterek legyenek a települések élén, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék annak biztonságát.

Németh Szilárd a legnagyobb katonavárosnak nevezte Budapestet, és azt mondta, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló. Az államtitkár közölte, Tarlós István személye garancia a biztonságra, hiszen azt sem kockáztatja meg, hogy "bevándorlóvárossá, bevándorló-fővárossá" tegye Budapestet.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a honvédség, de az emberek is azt tapasztalják, hogy van különbség kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között.

És hogy mennyire full háborús a Fidesz-kampány, mutatjuk a mai posztjukat: