Tarlós: Nem indulatból beszéltem megafonnal Tordai arcába

2019.10.09. 21:41

"Bárki aki azt hiszi, hogy ez egy indulatos, ad hoc kitörés volt, az téved" – jelentette ki Tarlós István az RTL Klub Híradójának arról a nemrégi esetről, amikor megafonnal beszélt, majd belehajolt a párbeszédes Tordai Bence arcába.

Tarlós állítása szerint készült arra, hogy a párbeszédes politikus provokálni fogja. "Ezt az embert egyszer rendre utasítom. Vegye észre, hogy nem mindig járhatja végig azt az utat, amit kitűzött magának, és amiből megpróbál megélni" – mondta a vele készült interjúban.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, Tarlós István szeptemberi faültetéses sajtótájékoztatóján a párbeszédes Tordai Bence is megjelent, hogy a meg nem valósult Karácsony–Tarlós vitáról kérdezgesse őt. Tarlós ezután szellemi fogyatékosnak és közismert őrültnek nevezte a párbeszédes politikust.

A főpolgármester az interjúban arról is beszélt: szerinte az ellenzék betarthatatlan ígéretekkel kampányol, illetve hogy Budapest akkor sem veszítené el a kormány támogatását, ha nem ő nyerne, de lehet, hogy más úton jutna a pénzekhez.

Nem biztos, hogy rá merik bízni egy olyan emberre, mint hogy ilyen volumenű projekteket nem képes megvalósítani és lebonyolítani

– tette hozzá Karácsony Gergelyre utalva.