Megtévesztő szórólapok borzolják a kedélyeket a XVI. kerületben

2019.10.10. 21:18 Módosítva: 2019.10.10. 23:32

Megmondtam előre, hogy mocskos kampány lesz. Bárcsak ne lett volna igazam!

Így kezdi a ma esti Facebook-posztját Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester. A bejegyzésben arról ír, hogy valaki a törvényt megszegve, a kiadó feltüntetése nélkül olyan szórólapot oszt, amelyik azt hazudja, hogy a Civil16 jelöltjei a Fideszt támogatják. 

Visszaélnek a Fidesz logójával. Feljelentést teszünk! Ne hagyják magukat átverni, szavazzanak csapatomra, a Fidesz jelöltjeire

– írja a vasárnapi választáson újra induló polgármesterjelölt. 

444 egyik korábbi cikke már foglalkozott a Civil16 szervezettel, ebben idézik a vezetőjüket, Schaffer Viktort, aki szerint önkormányzati szinten semmi keresnivalója nincs a pártpolitikának. A Fidesz helyi képviselőiről például azt írta az egyik kiadványukban:

A képviselő-testületi többség azért szavaz le minden ellenzéki felvetést,mert van a Párt, és annak utasítása szerint, ők saját véleménytől függetlenül, kötelezően ugyanarra kell szavazzanak. Ha nem lenne párt, aminek az utasítását követni kellene, akkor arra szavaznának, amit valóban jónak gondolnak.

Ugyanakkor azt is hozzátette:

Letagadhatatlan, hogy a jelenlegi fideszes többségű vezetés alatt folyamatosan és szépen fejlődik a kerület. (...) Gondoljunk csak bele, mi lenne akkor, ha az ellenzéki összefogás leváltaná a polgármester mindenben egyetértő csapatát, és helyettük egymással teljesen ellentétes elvekkel rendelkező emberek vennék át a helyüket.

Megkerestük a Civil16-ot, azt mondták, hogy nem ők készítették a szórólapot, a logójuk használatához tőlük sem kértek engedélyt. A tartalmától teljes mértékben elhatárolódnak, de ők is találkoztak már ilyen esettel néhány nappal ezelőtt, és akkor bejelentést is tettek a Nemzeti Választási Irodánál.

Schaffer Viktor szerint Nemes Gábor DK-s politikus, a kerület ellenzéki polgármesterjelöltje állhat az akció mögött.

Az, hogy tőlük származik, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Nemes újságjával, az Ötfaluval együtt kézbesítették

– mondta Schaffer, aki hangsúlyozta azt is: a helyi Fidesz és a helyi ellenzék programjában is vannak olyan pontok, amelyek szimpatikusak a Civil16 számára. 

Megkerestük Nemes Gábort is, aki szintén elhatárolódik a megtévesztő szórólapoktól, elítéli az esetet.

Minden olyan állítást visszautasítok, mely személyemmel akarja az ügyet összemosni. (…) Én kizárólag a programommal kampányolok.

- mondta az ellenzéki polgármesterjelölt, aki emlékeztetett arra, hogy a fideszes Kovács Péter korábban már vádolta őt törvénytelen aláírásgyűjtéssel, de az Ítélőtábla a DK-s politikusnak adott igazat.