Eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete

IMG 5691
2019.10.10. 18:16 Módosítva: 2019.10.10. 19:32

Eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete, a fénymásolat és a hagyatéki eljárás alapján a közjegyző viszont megállapította: az egyedüli örökös Vajna Tímea, írja a Hvg.hu.

Bár Vajna 2018. március 7-én megírta végrendeletét, annak eredeti példánya „nem volt fellelhető”, ezért azt a közjegyző nem tudta figyelembe venni a hagyatéki eljárás során.

A Hvg szerint a vizsgált dokumentumokból az is kiderül, hogy a fénymásolatban rendelkezésre álló végrendeletben végrehajtóként kijelölt személy az öröklés rendjét nem vitatta, Vajna Tímeának pedig „házastársi vagyonközösségi igénye nem volt”, de az „őt megillető hagyatékra igényt tartott, a törvényes öröklés rendje szerint”.

Hagyatéki vagyonként 

Vajna Tímeát illeti az AV Perfect nevű cég, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (37,3 milliárd forint).

Ezen kívül a hagyaték része még:

  • az AV Holdings nevű cég,
  • egy Bentley,
  • három bankszámla,
  • egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás,
  • műkincsek.

Vannak tartozások is, az AVI Jersey Limited, továbbá a Cinergi Pictures felé. Azt nem tudni, hogy ezek mekkora összegek.

Az AV Perfect nevű cég tavaly tulajdonos lett az offshore hátterű Cinergi nevű cégben, amely birtokolja többek között a Rádió 1-et, a kaszinókat, a Nobu luxuséttermet, és résztulajdonos továbbá Vajna Tímea egyes vállalkozásaiban. Az AV Perfect egyébként a dokumentumok szerint október 1-én Vajna Tímeáé lett.

A lap szerint a 123 millió dolláros vagyonnal Vajna Tímea – a Napi.hu leggazdagabb magyarokat felsoroló listájának adataiból kiindulva – a 31. leggazdagabb magyar lett, éppen megelőzve Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt.

(Borítókép: Andy Vajna. Fotó: Huszti István / Index)