Bernát, Felícia
EUR 383,45 Ft
USD 362,42 Ft
8 °C
30 °C

Medián: Tarlós–Karácsony 48-47

2019.10.10. 08:28 Módosítva: 2019.10.10. 10:57

Kiélezett a verseny a főpolgármesteri posztért a Medián legfrissebb kutatása szerint. Tarlós István vezet ugyan, de hibahatáron belüli az előnye.

Az Index megbízásából a Medián online felmérést végzett október 5. és 9. között a budapestiek körében, 1000 válaszadót kérdeztek meg. A minta lakóhely (kerület), iskolai végzettség, nem és életkor szerint reprezentálja a teljes budapesti népességet. A hibahatár 3,1 százalék a teljes mintára nézve.

Arra a kérdésre, hogy kire szavaznának a főpolgármester-választáson, a megkérdezettek 25 százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni. Tarlós Istvánra a teljes népesség 35 százaléka, Karácsony Gergelyre 34 százalék szavazna, míg Puzsér Róbertet 5, Berki Krisztiánt 1 százalék választotta.

Ha csak a jelöltet választani tudókat vizsgáljuk, akkor 47-45 arányban vezet Tarlós Karácsony előtt (Puzsér 7, Berki 1), de ha csak a jelöltet választani tudó biztos szavazókat nézzük, akkor még kisebb Tarlós előnye.

  • Tarlós István: 48 százalék
  • Karácsony Gergely: 47 százalék
  • Puzsér Róbert: 5 százalék
  • Berki Krisztián: mérhetetlen

Ez utóbbit azért érdemes kiemelni, mert vasárnap a jelöltet választani tudó biztos szavazók nagy eséllyel el is mennek szavazni.

Összességében a főpolgármester-választás kimenetele nehezen előrejelezhető, Tarlós esélyei valamivel jobbak, ám Karácsony lemaradása statisztikai hibahatáron belüli. Az adatok alig térnek el a Medián szeptemberi személyes adatfelvételétől.

Korábbi felmérések:

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek