Szijjártó nem tud párton belüli eljárásról Borkai ellen

2019.10.10. 18:11 Módosítva: 2019.10.10. 19:38

„Nem tudok arról, hogy bármilyen folyamat elindulna” – válaszolta Szijjártó Péter külügyminiszter a hvg.hu-nak arra a kérdésre, hogy a Fidesz indít-e belső vizsgálatot Borkai Zsolt győri polgármester ügyében.

Szijjártó azt mondta, hogy ez Borkai Zsolt magánügye, amiről részletesen nyilatkozott, szerinte belátta, hogy hibázott. Ezen túl ő nem kommentálja az ügyet.

Borkai Zsolt szexuális és korrupciós botránya lett a kampányhajrá központi témája. A csütörtöki Kormányinfó minimum felében is erről beszélt kérdésekre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint az adriai szexorgia semmilyen kapcsolatban nincs a kormány által hirdetett keresztény szabadsággal; a kormány nem indít vizsgálatot az ügyben, Orbán Viktor pedig nem tervezi, hogy a választásokig Győrbe látogatna.

Novák Katalin családügyi államtitkár, a Fidesz alelnöke kedden az Indexnek azt mondta, hogy Borkai viselkedése nem volt példaértékű, de szerinte ezért nem kellene kizárni a Fideszből a győri polgármestert.