Borkai ügyéről beszéltek a horvát parlamentben

2019.10.11. 18:03 Módosítva: 2019.10.11. 18:28

Bojan Glavesevic horvát független képviselő pénteken felszólalt a horvát parlamentben Borkai Zsolt győri polgármester ügyei kapcsán – tudtuk meg a Momentum Facebook-posztjából:

Glaveseviccsel Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vette fel a kapcsolatot, és kérte, hogy lépjen fel Orbán Viktor és társai horvátországi bűnelkövetéseivel szemben. „Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióban. És éveken át azt néztük a szomszédunkban, bármilyen reakció nélkül, hogy Orbán Viktor és a barátai közpénzből gazdagodnak” – mondta.

A horvát képviselő szerint „Orbán Viktor nem a magyarok barátja, pláne nem a horvát emberek barátja. Nem viselkedett barátként a sziszeki olajfinomító ügyében, sem akkor, amikor Hernádi Zsolt MOL-vezér letartóztatását kértük”. 

Glavesevic utalt egy olyan esetre is, amikor a magyar kormány „megpróbálta lefizetni hazánk legmagasabb rangú tisztviselőit egy közvetítőn keresztül”.

Borkai Zsolt ügyével kapcsolatban azt mondta: „Orbán Viktort még a saját állampolgárai sem érdeklik, ahogy ez egyértelművé vált Győr fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyéből. Borkai Zsolt az, akiről számos vádat olvashattunk az elmúlt napokban, hogy egy Dubrovnik-közeli jachton drogokért és prostituáltakért fizetett, saját magának és a barátainak, ráadásul uniós pénzből”.