A papírgyűjtőknél már biztosan Láng Zsolt nyert

mg 154543
2019.10.12. 08:06
Valószínűleg Láng Zsolt az ország papírújságokkal, levelekkel legbőszebben kampányoló polgármester-jelöltje. Olvasói gyűjtésünk szerint a Fidesz II. kerületi politikusa, jelenlegi polgármestere legalább mintegy 20 dekagrammnyi újságot, levelet, borítékot szórt szét a kerület lakóinak postaládáiban.

A nagy menet a 13 év együtt című, első osztályú papírra nyomott, színes, 40 oldalas újsággal indult, ami miatt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tett kifogást a helyi választási bizottságnál, arra hivatkozva, hogy az közvetlenül a polgármesterhez köti a kerületbeli fejlesztéseket, miközben nem jeleníti meg az ellenzéki pártok álláspontját, ezért sérti a választási eljárás olyan alapelveit, mint az esélyegyenlőség és a jóhiszemű, tisztességes joggyakorlás. Másodfokon igazat adtak a pártnak, miszerint az önkormányzati forrásból, azaz közpénzből finanszírozott füzet alkalmas a választói akarat befolyásolására.

A következő kiadvány a 49500 példányban nyomott, színes, 16 oldalas Budai Napló, aminek felelős kiadója Láng Zsolt polgármesteri kabinetje, és arról szól, hogy a választási programhoz képest mi mindent sikerült a kerületben megvalósítani (mindent). Ennek címoldalán Láng Zsolt meg is indokolja a kiadványcunamit: 

A mindennapi rohanásban, az elmúló évek távlatában hajlamosak vagyunk elfelejteni a közösségünk életében is meghatározó változásokat, eredményeket, sikereket. Ezért is tartom fontosnak az ehhez hasonló kiadványokat, hiszen jó az emlékezetünket néha felfrissíteni.

A szintén önkormányzati kiadvány példányszáma nem véletlenül 49500, a kerületben a statisztikák szerint 49000 lakás található. A lap impresszuma szerint a fotók a Budai Polgár című, kéthetente megjelenő önkormányzati lap archívumából származnak.

Ugyan a Budai Polgár nem kampánykiadvány eredetileg, a lap két szeptemberi számában 5, majd 9 polgármesteri fotóval illusztrált cikk található (átadások, kulturális és sportesemények, ellenzéki politikusról egy sem.

Ezen kívül a Dombok Budai Polgári Egyesület is kiadott egy Domboldal című színes újságot, címoldalán Láng Zsolttal, választási logójával, a lapban a jelölt választási programjával. Láng Zsolttól és az önkormányzattól több mint egy hete nem kaptunk választ kérdéseinkre, miszerint összesen mennyi közpénzt fordított a II. kerület arra, hogy a polgármestert népszerűsítse.

A lapokon kívül ráadásul számos II. kerületi lakos kapott szeptember-októberben kedveskedő levelet Láng Zsolt aláírásával. A Széna tér környékén lakók kedvezményes parkolási lehetőséget kaptak Millenáris Bérlet néven az új mélygarázsban, külön levelet kaptak a kerületi asszonyok, külön a kerületi első választó fiatalok.

Ha ezt a sok papírkiadványt együtt mérlegre tesszük, egy kerületi lakosra több mint 20 dekányi papírra nyomtatott választási üzenet jön ki, ami a háztartások számával felszorozva adja ki a 10 tonnát. És ehhez nem számoltuk hozzá a Mandiner magazin Láng Zsolt interjút tartalmazó számát, amit ingyenesen számos kerületi postaládába bedobtak.