Balesetveszély miatt lezárták a két napja átadott 16. kerületi csúszdákat

2019.10.12. 15:56

A Reformátorok terén október 11-én átadott csúszdapark ÉLETVESZÉLYES! Sajnálatos módon már meg is van az első komolyan megsérült gyermek. Egy kislányt fejsérüléssel szállítottak a Heim Pál kórházba

- közölte Nagy Richárd György XVI. kerületi ellenzéki képviselőjelölt Facebook-oldalán. 

A csúszdaparkot két nappal az önkormányzati választás előtt adta át Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kovács Péter fideszes polgármester, valamint Szatmáry Kristóf, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a kerületi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportokban hamar szaporodni kezdtek a bejegyzések arról, hogy a csúszdák veszélyesek, a gyerekek túlságosan felgyorsulnak bennük, könnyen megütik magukat.

A posztokra reagált a városvezetés is. Szabó Tamás, a polgármesteri kabinetvezető közölte, hogy szombaton és vasárnap felügyelet mellett fognak működni a csúszdák. "Elemezzük a tapasztalatokat és ha kell intézkedünk. Fontos tudni, hogy a csúszdák szabványos, megfelelő minősítéssel rendelkező játszóeszközök, ezek nélkül fel sem lehetne szerelni őket sehol az EU-ban" - írta, hozzátéve, hogy a konkrét tapasztalatokat küldjék el a kabinet emailcímére.

Szombat délután aztán a kerületi önkormányzat Facebook-oldalán közülte, hogy lezártak két új csúszdát a háromból a Reformátorok terén. "A Reformátorok tere csúszdái közül kettőt további felülvizsgálatig lezártunk. A TÜV minősített csúszdákat a kivitelező és a TÜV minősítők ma újból ellenőrzik. Első a gyerekek biztonsága". 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport