Most még lecserélhető a lejárt személyi igazolvány

2019.10.12. 07:19

Hétvégén is nyitva vannak a kormányablakok és az okmányirodák, hogy megkönnyítsék az önkormányzati választásokon résztvevők életét, és mindenki új személyi okmányokat igényelhessen a lejártak helyett.

Szavazni csak érvényes okmányokkal lehet. A meghosszabbított nyitvatartást azzal indokolják, hogy minden szavazáson előfordulnak olyanok, akik csak ott a helyszínen szembesülnek az okmányok lejárt érvényességével.

Persze szavazni nemcsak személyivel lehet, az érvényes jogosítvány és az útlevél is alkalmas a személyazonosságunk igazolására. Azt is tudni kell, a hétvégén csak azokkal foglalkoznak, akiknek egyáltalán nincs semmilyen érvényes igazolványa.

Egy olvasónk legalábbis azt írta nekünk, hogy hiába ment be az okmányirodába, hogy az elvesztett igazolványa helyett újat kérjen, erre nem voltak hajlandók, mert volt érvényes jogosítványa.

Az új okmányokat kiállító irodák  szombaton reggel 8 és este 19 óra között, vasárnap reggel 7 és este 19 óra között vannak nyitva. Az irodák listája pedig a kormanyablak.hu címen érhető el.