Győr: Botrányai ellenére nyert Borkai Zsolt

2019.10.13. 23:15

Az utóbbi napok botrányai ellenére a győriek újra Borkai Zsoltot választották polgármesternek, aki 2006 óta vezeti a várost. Bár végig nagyon szoros volt a küzdelem, 97,92 százalékos feldolgozottsági adatok mellett akkora az előnye, hogy valószínűleg már nem lesz változás a végeredményben, csak a százalékos arány módosulhat. 

Borkai a szavazatok 44,43 százalékát szerezte meg, míg legnagyobb kihívója, Glázer Tímea a szavazatok 42,82 százalékát kapta. A városban volt még két polgármesterjelölt: Kovács László, a Civilek Győrért szervezet jelöltje, aki 8,41 százalékon végzett, és Balla Jenő, az Összefogás Győrért Egyesület jelöltje, aki 4,34 százalékot kapott. 

Borkairól Az ördög ügyvédje nevű blog tett közzé szexvideót tíz nappal a választás előtt. A blog a posztjaiban a polgármestert kábítószer-fogyasztással és korrupcióval is megvádolta, felhívva a figyelmet arra, hogy a hozzá közel álló emberek gyanús körülmények között gazdagodtak meg.

A kialakult helyzet még a Fideszen belül is kommunikációs káoszt  okozott. Orbán Viktor is megszólalt az ügyben, miután leadta voksát, az őt faggató riportereknek azt mondta, hogy előbb a győriek mondanak véleményt Borkairól, hétfőn pedig majd ő.   • Tippek
  • Hírek