új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Fekete Zsolt maradt Salgótarján polgármestere 100% feldolgozottság után.

    Ez a hivatalos végeredmény:

    1. Fekete Zsolt (Ellenzéki Összefogás): 54,25%
    2. Szabó Csaba (Fidesz-KDNP): 42,86%
    3. Egyedi Norbert (Mi Hazánk): 1,97%
    4. Nagy Attila (Munkáspárt): 0,92%
  • Dabas az a település, ahol egyetlen ellenzéki jelölt sem volt a szavazólapokon, Kőszegi Zoltán polgármester így 100 százalékos eredménnyel nyert. Több egyéni választókerületben azonban nehéz, szinte egzisztenciális jelentőségű döntés várt a szavazókra.

    Ellenjelölt híján ugyanis a Fidesz megtehette, hogy a saját emberük mellett a KDNP-t is elindítsák önmaguk ellen, így a dabasiaknak skizofrén módon azt kellett eldönteniük, hogy a Fidesz–KDNP-ből a fideszes vagy a kereszténydemokrata jelöltre teszik a voksot. A hosszas álmatlan éjszakák gyötrődései után végül mindenhol a Fidesz nyert a nemes versengésben, volt olyan körzet, ahol 53-47 százalékos arányban.

    Nagy lehet most az öröm a Lendvay utcában.

  • Nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata. Olyan, mint amilyennek egy demokráciában lennie kell, fogalmazott a miniszterelnök.

    A biztos szavazatokat tekintve azt tudom mondani, hogy az 50% feletti eredményt tudta hozni a Fidesz-KDNP, ahogy szokta, fogalmazott.

    Gratulált Tarlós Istvánnak főpolgármesteri munkájáért. "Nem fogjuk elfelejteni István sohasem, hogy te voltál az István, aki kirángatta a várost a csődhelyzetből."

  • Az új ellenzéki polgármester azt ígérte, hogy ez a város olyan szintre jut, amit megérdemel.

    Veres Pál nyert Miskolcon
  • Budapest vesztett egy polgármestert, de én nyertem egy kiváló tanácsadót, kezdte beszédét a kormányfő.

    „A választás nem csak Budapestről szólt, ezért engedjék meg, hogy köszönetet mondjak minden választópolgárnak, aki elment és leadta a szavazatait.

    Gratulálok mindenkinek, aki nyert.”

  • Tarlós Istvánt taps fogadta, amikor kilépett a pódiumra. Megköszönte azoknak, akik rá szavaztak. (Hosszú taps.) Megköszönte a közösségnek, Budapestnek a 13 évet, „mert ez nagyon szép volt”, Óbudának is megköszönte a még hosszabb időt, „mert együtt talán még szebb volt”. (Hosszú taps.)

    „Kis nyugalmat kérek, mindenki higgadjon le. Országszerte az eredmények szépek. Budapest ma így döntött, Karácsony Gergelyt választotta meg. Én gratulálok neki, és sok szerencsét kívánok” – mondta.

    Szép volt ez a 29-30 év. Van ilyen, 70 éves korban előfordul az emberrel. Lesz még ilyen is. „Sok sikert kívánok!” – zárta Tarlós a rövid beszédét.

    Kapcsolódó

    Tarlós István: Kis nyugalmat kérek, mindenki higgadjon le

    Beszédében gratulált Karácsonynak, és sok szerencsét kívánt. Megköszönte a közösségnek, Budapestnek, Óbudának az elmúlt éveket.

  • A polgármesteri címét megvédő Borkai Zsolt nem tart sajtótájékoztatót, állítja a helyi Fidesz egyik sajtósa. Az ellenzéki eredményváróról csalódottan szivárognak haza az emberek.

    Glázer Tímea ellenzéki jelölt a renegát jobbikosokat és a helyi álcivileket nevezte meg felelősnek az elbukott választásért, de nem lenne Borkai helyében, akinek nem jósol hosszú karriert Győr polgármestereként.

  • 100 százalékos a feldolgozottság, így biztos, hogy 67,34 százalékával Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet marad a város vezetője, aki nem fél dalra fakadni egy gitárral a kezében, ha úgy hozza a szükség.

    Szentesen az MSZP-s Szirbik Imre idén nem indult újra a polgármesteri posztért, és pártja nem is pótolta őt saját jelölttel. Ezentúl a város élén Szabó Zoltán Ferenc áll majd, aki a választáson a Jövőnk Szentes Egyesült jelöltjeként indult. Ő a szavazatok 50,6 százalékát kapta meg, a Fidesz–KDNP jelöltje, Gémes Zsolt pedig 40,69 százalékát, a független Antal Balázs Tibor a harmadik helyen végzett.

  • A fideszes Balázsy Péter és az ellenzéki Nemény András egyaránt azt nyilatkozták korábban, hogy jó viszonyban állnak egymással. A telefonhívásra óriási üdvrivalgás tört ki az ellenzéki jelölt irodájánál tartott eredményvárón, majd megkezdődtek a szelfizések és a kézrázások.

    A szavazatok 75 százalékánál beragadt szavazatszámlálás alapján Nemény 48,94 százalékos eredménnyel nyert, Balázsy a szombathelyi választásokon megszokott néhány száz szavazattal lemaradva, 47,55 százalékot ért el.

    A mérleg nyelvének valóban a független, de erős jobboldali kötődésű volt alpolgármester, Koczka Tibor bizonyult, aki 1 182 szavazatot, azaz három és fél százalékot szipkázott el a Fidesztől.

  • A Bálnában a Fidesz eredményváróján hatalmas taps fogadja őket.

  • Százszázalékos feldolgozottságnál eldőlt, hogy Kriza Ákos után nem a Fidesz vezeti Miskolcot a következő ciklusban, hanem az ellenzéki összefogás jelöltjeként Veres Pál. Kriza helyett a Fidesz Alakszai Zoltánt indította, azonban az ő személye kevésnek bizonyult, így Veres Pál lett Miskolc új polgármestere.

    Ez a hivatalos végeredmény:

    1. Veres Pál: 54,8%
    2. Alakszai Zoltán: 40,83%
    3. Pakusza Zoltán (Mi Hazánk): 3,37%
    4. Kopcsó Gábor (Új Lendület Miskolcért): 0,64%
    5. Fülöp József Istvánné (Munkáspárt): 0,36%
  • Puzsér: Elégedettebb lettem volna, ha megvan az 5 százalék
  • Egy bennfentes a tömegben azt mondta, hogy "a Gergő már begyakorolta a beszédét, amit a Zoli írt neki."

  • Nagyon magabiztosan fogja nyerni a jelenlegi adatok alapján a XVI. kerületet Kovács Péter, jelenlegi fideszes polgármester, 60 százalékos feldolgozottságnál több mint 58 százaléka van. Ellenfele, a közös ellenzéki jelölt Nemes Gábor 38 százalék alatt kullog utána.

    A XVII. kerületben is hasonló a helyzet, Horváth Tamás, aki a fideszes Riz Levente utódjaként indult, 51 százalékon áll. Ellenfele, a DK-s Gy. Német Erzsébet, aki korábban MSZP-s főpolgármester-jelölt is volt, csak 37 százalékot kapott. Itt már 100 százalékos a feldolgozottság. 

  • A független főpolgármester-jelölt elemezte az eredményeit: szerinte inkább Tarlóstól vette el a szavazatokat.

    Puzsér: Elégedettebb lettem volna, ha megvan az 5 százalék
  • Gyenes Levente Zoltánnak 2016-ban azután kellett lemondania Gyömrő polgármesteri címéről, hogy a Szegedi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte folytatólagosan elkövetett adócsalásért és magánokirat-hamisításért. A közügyek gyakorlásától azonban nem tiltották el, ő pedig most újra elindult az időközi önkormányzati választáson.

    És nyert fölényesen: Gyenes 67 százalékot kapott, vagyis ha minden jól alakul a számára, a következő öt évben megint ő irányíthatja a Pest megyei kisvárost.

  • Egyelőre még 60%-nál sincs a feldolgozottság, de minimális az esély arra, hogy ne Horváth Richárd maradjon a polgármester Hatvanban. Hatvan sztorija azért különösen érdekes, mert azon kevés városok egyike, ahol komoly belharc alakult ki a fideszesek között.

    Az egész ott kezdődött, hogy Hatvan addigi fideszes polgármestere, Szabó Zsolt bejutott az országgyűlésbe, ezért átadta a helyét párttársának, Horváth Richárdnak. Kettőjük között egy nagy sportberuházás miatt azonban annyira megromlott a viszony, hogy előbb Szabót rúgták ki a helyi Fideszből, majd utána Szabó záratta ki Horváthot szintén a helyi Fideszből úgy, hogy már bőven polgármester volt.

    Ennek az lett a vége, hogy Horváth függetlenként indult most, a kihívója a Fidesz részéről pedig Gál Erzsébet lett, de utóbbi 30%-ot sem tudott összehozni Horváth 61%-ához képest.

  • A redvás szendvics és a gennyes hús között lehetett dilemmázni – jelentette ki Puzsér Róbert eredményértékelő sajtótájékoztatóján. Szerinte a NER nyert még tíz évet, de túlélt a balliberális network is, egész Budapesten. A polgárháború meghatározza a következő évtizedet.

    Puzsérék 5 százalékot vártak, ennyi össze is jött. Bár egy időre visszavonul a politikától, Puzsér azt ígérte, öt év múlva újra itt lesz, hacsak Karácsony meg nem valósítja a Sétáló Budapest programot.

    Ha már el tudta lopni

    – tette hozzá.  Addig is várják Karácsony kampányígéreteinek betartását.

  • Puszilgatások, gratulációk, kézfogások várják Botka Lászlót mindenhol az eredményváró rendezvény helyszínén. Főképp az idősebb korosztály lép oda hozzá megcirógatni az arcát.

  • 70 százalékos feldolgozottságnál így áll a VI. kerület: 

    • Soproni Tamás (Momentum, közös ellenzéki jelölt): 56,5%
    • Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP, jelenlegi polgármester): 43,5%
  • A fideszes Hernádi Ádám a szavazatok 58,28 százalékát szerezte meg, míg Cserép János a szavazatok 26,72 százalékát kapta. 

    Az önkormányzatban is fideszes a többség. 

  • Gajda Péter, jelenleg MSZP-s polgármester és egyben az ellenzék közös jelöltje úgy látszik, simán nyer a XIX. kerületben. Ellene Dódity Gabriella indult a Fidesz-KDNP részéről, akinek esélyeit növelhette a kampány végén a helyi szocialisták mutyijairól szóló, kiszivárgott hangfelvétel, ami után ráadásul Gajda nem igazán határolódott el a felvételeken beszélő (és látszólag kábítószert fogyasztó) Lackner Csabától. 

    Mindenesetre most úgy fest, a szavazókat nem érdekelte ez, Gajda 95 százalékos feldolgozottságnál 58,5%-on áll, míg Dódity 37,25%-on. 

  • A Délmagyar, míg a KESMA fel nem zabálta, és be nem állította abba a sorba, amiben az Origo, a 888 meg a TV2 menetel az élen, egy tök jó megyei lap volt, valós cikkekkel, igazi újságírókkal, pont olyan, amilyennek lennie kell, és amilyen a Hajdú-Bihar megyei Napló vagy az Észak-Magyarország volt, de sorolhatnánk az összes megyei lapot. Mára viszont az a lap lett belőle, aminek szegedi szerkesztőségébe ma délután csak úgy bemehetett Nemesi Pál, függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló polgármesterjelölt, és lehozhatta ezt itt:

    Mondjuk az ilyen utolsó pillanatban elsütött fegyverek elég sokszor besülnek, Tarlós István is bemehetett a Kossuth rádióba, hogy egyetlen főpolgármester-jelöltként egy órán át beszélhessen arról, amiről akart – sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem kapott meghívót.

    Aztán a vége meg az lett, hogy Szegeden Botka, Budapesten Karácsony nyert.

  • A szoros budapesti versengések közül eldőlt Budafok-Tétény, vagyis a XXII. kerület sorsa: Karsay Ferenc fideszes polgármester, aki 2014 óta vezeti a városrészt, és 1998 óta vesz részt a helyi közéletben, újrázni tudott. Kihívója, Havasi Gábor mentőápoló a vártnál sokkal inkább meg tudta szorongatni a polgármestert, de Karsay mindvégig megőrizte az előnyét, és a szavazatok 95%-os feldolgozása mellett 48,3%-on áll. A 46,7%-ot elért Havasi Gábor ezt már valószínűleg nem tudja behozni.

  • Teljes a feldolgozottság, Csőzik László, az Ellenzéki Összefogás jelöltje nyerte meg a polgármester-választást Érden. Ő az érvényes szavaztok 49,8 százalékát vitte el, míg a 2014-ben megválasztott T. Mészáros András, aki a Fidesz–KDNP színeiben indult, 40,61 százalékot.

    Szentendrén is összeszámolták az összes érvényes szavazatot, és Fülöp Zsolt, a TESZ jelöltje lesz a város új polgármestere, hiszen övé lett a voksok 54,55 százaléka.  Verseghi-Nagy Miklós, aki eddig a várost vezette, 42,04 százalékot kapott.

    Azért a Pest megyei városok közül így is vannak, ahol a Fidesz–KDNP adja a polgármestert, ilyen például Biatorbágy, Vecsés, Dunakeszi és a megyei közgyűlésben is az ő képviselőik lesznek többségben. 

  • 97,92 százalékos a feldolgozottság Győrben, azaz vélhetően már nem változik a végeredmény. Borkai Zsolt kapta a szavazatok 44,43 százalékát, míg legnagyobb kihívója, Glázer Tímea a szavazatok 42,82 százalékát szerezte meg. 

    Borkai Zsolt adriai jachtos orgiája és a hozzá közelállók gyors meggazdagodása uralta a közbeszédet a kampány utolsó hetében. A témában a cikkeinket itt találja.

  • A félelem, a diktatúra és a lopás ellen ikszelt Hódmezővásárhely – mondta Márki-Zay a szavazóktól az aktivistákon át a kampányt anyagilag támogatókon keresztül a választási bizottság tagjaiig megköszönve, hogy ismét győzhetett a polgármester-választáson és az eddig fideszes többségű közgyűlésben is megszerezte az összellenzék a többséget. Ennek fényében „holnaptól én is nyugodtabban kelek fel” – mondta.

    „Nem volt olyan rágalom, aljas hazugság, amit ellenem, családom ellen és a jelöltek ellen ne vetett volna be a Fidesz. De önök nem hitték el, hogy Soros-bérenc, lakásmaffiózó, adócsaló, gyerekgyilkos vagyok” – mondta Márki-Zay a „Hódmezővásárhely Pilvaxának” nevezett Vuk étteremben. „Éljen a haza!” – skandálta a hallgatóság, miután Márki-Zay elmondta: csak a hódmezővásárhelyi recepttel nyerhetnek az ország települései. „Jobb- és baloldali emberek, teljesen mindegy, nem ez számít. Kétféle ember van csupán, tisztességes és tisztességtelen.”

    A mi ellenségünk nem a Fidesz, hanem a lopás, a karaktergyilkosság. Egy új kultúrát építünk, egy európai Magyarországot.

    Ezután miniszterelnöki hangulatú beszédre váltott, hozzátette, hogy csatlakozni fognak az Európai Ügyészséghez, és nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat. Szerinte meg kell teremteni az új ellenzéket, hogy az ország minden településén létrejöjjön a „vásárhelyi modell”, és „szabad magyar városoknak” nevezte azokat a településeket, ahol az ellenzék nyer.

  • Szabados Ákos, aki furcsa csavarral lett a Fidesz jelöltje a XX. kerületben (jelenleg is ő a polgármester, de 2014-ben a balos összefogás színeiben győzött, most viszont már a Fidesz támogatja) úgy tűnik, behúzta Pesterzsébetet: 93 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 51,5 százaléka az övé. 

    A közös ellenzéki jelölt, Balog Róbert 48,5 százalékot szerzett. 

  • Helyszíni tudósításunk egyelőre szünetel. Húsz perccel ezelőtt interjúztunk Szijjártó Péterrel, majd kiürült a terem, a fotósok és operatőrök elmentek a leköszönő főpolgármester beszédére, amelyet valószínűleg Orbán Viktor értékelője követ majd. A tudósítók szintjén nem maradtak politikusok.