Emma
-2 °C
6 °C

Orbán: Készen állunk Budapesten az együttműködésre

5K8A6682
2019.10.13. 23:15

Orbán Viktor vasárnap este 11-kor mondott beszédet a budapesti Bálnában, a Fidesz-KDNP eredményváróján. Közvetlenül Tarlós István után beszélt a színpadon, mondandóját azzal kezdte, hogy

Budapest vesztett egy polgármestert, de én nyertem egy kiváló tanácsadót.

Nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, fogalmazott a miniszterelnök, olyan kampány volt ez, mondta, mint amilyennek egy demokráciában lennie kell. 

„A választás nem csak Budapestről szólt, ezért engedjék meg, hogy köszönetet mondjak minden választópolgárnak, aki elment és leadta a szavazatait. Gratulálok mindenkinek, aki nyert.”

A fideszes polgármestereknek külön gratulált és köszönetet mondott Tarlós Istvánnak kilenc évnyi főpolgármesteri munkájáért. "Nem fogjuk elfelejteni István sohasem, hogy te voltál az, aki kirángatta a várost a csődhelyzetből." Kilenc éven keresztül az volt a szokás, hogy a kormányzat adta a főpolgármestert az országnak, mondta, de a budapestiek ma máshogy döntöttek.

Ezt a döntést tudomásul vesszük és készen állunk az együttműködésre

- tette hozzá.  

A miniszterelnök különféle adatokat sorolt még beszédében, amelyek véleménye szerint azt támasztják alá, hogy a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség az országban. Kiemelte, hogy

  • Számításai szerint a biztos szavazatokat tekintve 50% feletti eredményt hozott a Fidesz-KDNP.
  • A 23 megyei jogú városból 13 továbbra is a kormánypártoké.
  • 147 fideszes polgármester lesz az 5000 főnél nagyobb településeken, így ebben a versenyszámban is nyertünk, fogalmazott.

A kormányfőt hatalmas tapsvihar fogadta a Bálnában, beszédét az aktivistáknak és a kampánycsapatnak célzott köszönettel, és azzal zárta, hogy értékelni és elemezni fogják az eredményeket és a következtetéseknek megfelelően fogják alakítani a Fidesz és a KDNP politikáját a következő időszakban.