Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

GPS-t szerelnek Karácsonyra, hogy tudják, hol kell kiásni őt

2019.10.14. 16:24
A Kétfarkú kutyapárt elnöke, továbbá három képviselőjelöltjük is bejutott a fővárosban az önkormányzati képviselőtestületekbe. Az egykor viccpártnak indult tömörülés mára komoly témákat is meglovagolt. De a poén továbbra is szempont, máshol az országban standuposként ünnepelt humoristák hódítottak.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, kitalálója Kovács Gergely kompenzációs listán bejutott a XII. kerületi önkormányzat képviselőtestületébe. Érdekes közgyűlések lesznek alighanem, Pokorni Zoltán polgármesternek nemcsak Kováccsal, hanem az egykori kvízmesterrel is meggyűlhet majd a baja, Vágó István, az ellenzéki pártok közös jelöltje a 11 választókerületet nyerte meg.

Kovács mellett Juhász Veronika Anna a II., Victora Zsolt a XIV., Pálmai Attila pedig a XV. kerület képviselő-testületében lesz önkormányzati képviselő. Közülük Juhász Veronikát értük el elsőként, aki azt mondta, továbbra is átlagemberként ébred reggelenként, és átlagemberként szeretne részt venni a képviselőtestület munkájában is.

Nagy buli után beszélgettünk vele hétfőn reggel, tegnap éjjel az aktivistákkal együtt nézték az eredményvárón a tévét és szurkoltak Pikó Andrásnak és Baranyi Krisztinának, akiknek a munkáját segítették, aztán ünnepeltek.

Juhász Veronika képviselőként ugyanazt a munkát szeretné folytatni, mint eddig, de most kíváncsi, hogy képviselőként miképpen tudja majd aktívan segíteni a "nőiesítést" és például a buszmegállóépítéseket. Szeretne információkat is kikérni az önkormányzatoktól, olyanokat, amilyenekhez eddig esetleg nem fértek hozzá, hogy tájékoztatni tudják a folyamatokról az embereket.

A következő napok technikai jellegű kérdéseiről, például a mandátummal kapcsolatos jogi procedúráról azt mondta, kíváncsi, milyen íze lehet a mandátumnak, sütve vagy főzve jó, ehhez meg kell kérdeznie a politika szakácsait, mondta.

Victora Zsolt kissé rekedtesnek, másnaposnak írta le az első reggelét, amit képviselőként tölt.

Amikor felébredtem, az jutott az eszembe, hogy atyaúristen, elkéstem, valahova biztos be kellett volna érnem

- mondta az első napról. Ők Zuglóban fél év alatt megduplázták a támogatóik számát, a XII. kerületben megháromszorozták, mondott egy trendet, aminek örülnek. Hogy mi a teendője, arról még nem tudott sokat, telefonálgatni fog, hogy mik a feladatok. Jó lehetőségnek nevezte ugyanakkor, hogy folytassák, amit elkezdtek: Zuglóban már eddig is három buszmegállót építettek.

Utalva Karácsony Gergely kiszivárgott felvételeire azt mondta, éjjel megbeszélték, hogy egy GPS-t fognak beleszerelni, hogy a társai mindig tudják majd, honnan kell őt kiásni.

Kövesdi Miklós Gábor Leányfalun jutott be a közgyűlésbe. Érdekesség, hogy korábban ő is kutyapártosként kezdte, a parlamenti választáson például az MKKP Mikulása volt, emlékeztetett. Kérdésemre azt írta, hogy standupos előadó, de nem az az elsődleges:

humoristaként elsősorban írok, Rádiókabaréba, Hócipőbe, Fábrynak.

Azt írta, hogy továbbra is vállal majd fellépéseket.

Miskolcon szintén egy standupos, Erdei Rokkerzsolti Sándor a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város jelöltjeként jutott a testületbe, ő 138 szavazattal kapott többet a fideszes Kovácsné Budai Máriánál Miskolc 12-es választókerületében. Itt rajtuk kívül még két jelölt indult, de összesen nem kaptak 200 szavazatot.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskeméten a képviselőtestületbe juttatta Gulyás Zoltánt, aki már 1990-ben ott volt a Rádió Kabaré Humorista kerestetik-jében, 1995-ben a Mennyi? 30!- ban. 2000-ben a Kész átverésben 2004-től a Gálvölgyi Show-ban. „Alapkiképzést színházban kaptam. 25 éven keresztül. A Kecskeméti Katona József Színházban. Ilyen alapozással az ember sokáig bírja” - írja magáról a Dumakabaré.hu-n.