Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Lázár: Megtanuljuk a számunkra föladott leckét

2019.10.14. 15:52

Tegnap az elmúlt évek egyik legizgalmasabb és legtanulságosabb választása ért véget Magyarországon. Mi, a választókerület 19 településén élő fideszesek a kép egészét tekintve akár elégedettek is lehetnénk; különösen az országos eredmények fényében. A szülővárosom választási eredményei miatt azonban csak az egyik szemünk nevethet. Vásárhelyen ugyanis tegnap lezárult egy korszak.

- írja Lázár János az önkormányzati választás másnapján Facebookon.

Ahogy megírtuk, nemcsak megyei, de országos szinten is érdekes helyszínnek számított Hódmezővásárhely is. A választók nagyon aktívak voltak a városban, ahol a 2018-as időközi választásokon Márki-Zay Péter került a polgármesteri székbe. Az előző polgármester halála miatt kiírt választás elvesztése komoly vereség volt a kormánypárt számára, Lázár János persze valamelyest szépített az országgyűlési választásokon. Márki-Zay Péternek egyetlen kihívója akadt, a független Grezsa István, aki mögé természetesen beállt a Fidesz. A választást végül Márki-Zay nyerte meg (57,3%), akinek most már többsége lesz a közgyűlésben is.

Lázár a posztot úgy folytatja:

"Tudom, hogy sokan, akik ezt a korszakot nem voltak hajlandók úgy látni, ahogy a polgármester úr láttatni igyekezett, mindez csalódással tölti el. Én azonban arra szeretném biztatni a támogatóinkat és mindazokat, akik értékelték az elmúlt időszak fejlesztéseit, hogy holnaptól már ne egy korszak lezárására, hanem az új korszak nyitányára összpontosítsanak.

Ígérem nekik: megerősítjük a szívünket-lelkünket, megtanuljuk a számunkra föladott leckét, és jobbak leszünk. Jobbak a versenytársainknál és jobbak a tegnapi önmagunknál is."

Lázár szerint az, hogy nemcsak a polgármesteri posztot, de a képviselő-testületi többséget is megszerezték Márki-Zay Péterék tiszta helyzetet teremtett a városban. "Ezzel megkapták Vásárhely működtetésének és fejlesztésének a jogát, és vele az oszthatatlan felelősségét is" - írja.

"Szeretem a városomat, így azt kívánom nekik, legyenek képesek megvalósítani, mindazt, amit a vásárhelyieknek ígértek. A Fidesz országgyűlési képviselőjeként egyúttal köszönöm a választókerületem településein kapott támogató szavazatokat. A Fidesz továbbra is a legerősebb párt Csongrád-Csanádban, ezt az erőt pedig az itt élők érdekében akarjuk és fogjuk is használni a következő 5 évben" - írja Lázár.

Ahogy azt írtuk, megyei szinten a választáson való részvétel 49,87 százalékos volt, ami több mint az országos átlag, és annak ellenére, hogy a két megyei jogú várost behúzta az ellenzék, a megyei közgyűlésben ismét fideszes többség lesz.