Magyar Nemzet: A kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkai-botrány tanulságait

2019.10.14. 07:41

Borkai Zsolt botrányát teszi felelőssé a Magyar Nemzet „Nem a vég, a kezdet” című szerkesztőségi álláspontjában, ami a lap hétfői számában jelent meg.

A Magyar Nemzet szerint a Fidesz egyértelműen az ország első számú pártja maradt, a megyei közgyűlések összetétele továbbra is fideszes, de tagadhatatlan, hogy az összefogás Budapesten és a billegő helyszíneken bevált – írja a lap, amely bűnbakként Borkai Zsolt ügyét tette. „Borkai ugyan győzött, de térben és talán időben is korlátozott e győzelem” – írta a lap, és hozzátetette: az első két önkormányzati választáshoz képest jóval kisebb különbséggel nyert a jobboldali politikus.

A lap szerint „roppant igazságtalan”, hogy a Borkai-botrány Tarlósra szállt vissza, hiszen éppen Tarlós volt az, aki elmondta: Borkai helyzete menthetetlen. „Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait.” A lap a közvélemény-kutató cégek teljesítményét ostorozta, „amelyek egy része nem először rekedt meg a madárjóslás szintjén”.

Ugyanakkor a Magyar Nemzet állásfoglalása szerint a meccs ezzel nem ért véget, az ellenzéknek pedig nem lesz könnyű dolga, a választók ugyanis számon fogják kérni a „rózsaszín, betarthatatlan, sokszor hatályos jogszabályokba, törvényekbe ütköző, hupilila ígéreteiket is”.