Még a rendőrautóban ülve is fenyegette áldozatát egy férfi Miskolcon

2019.10.14. 13:21

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen garázdaság bűntette, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt, írja az ügyészség.

A három férfi még 2017-ben Miskolcon állt az utcán, amikor egy férfi kiállt autójával az udvaráról, és nagytestű kutyája a nyitott kapun kiszaladt. A kutya futni kezdett a három férfi felé, akik attól tartottak, megtámadja őket, ezért ráijesztettek, mire az állat visszaszaladt a portára.

A három férfi elment, azonban rövid idő múlva visszajöttek úgy, hogy az egyik vádlott magával hozta a kutyáját, levette róla a pórázt, és a sértettre uszította. A férfi az állatot harci kutya megjelenésűnek látta, ezért nagyon megijedt, és beszaladt az udvarára, miközben próbálta maga után bezárni a kerítéskaput, írja az ügyészség.

A három férfi üldözőbe vette a megtámadott férfit, és meg akarták akadályozni, hogy bezárja a kaput, azt rugdosták, rángatták, szidalmazták a férfit megöléssel fenyegetve, a kutyatulajdonos vádlott pedig a nála lévő pórázzal a kapun keresztül több alkalommal a sértett felé ütött, bal kézfejét többször eltalálva.

A megtámadott férfi értesítette a rendőrséget, erre a három támadó elmentek. A kiérkező rendőrök a sértettet beültették a rendőrautóba, megkeresték a három támadóját. A kutyát uszító vádlott a rendőrautóban ülő sértettet megfenyegette, hogy megveri, és az sem érdekli, hogy a rendőrök ott vannak, áll a közleményben.

"A sértett a bántalmazás következtében a kézfején 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülést szenvedett el. Az ügyészség a vádlottak közül a kutyáját támadásra uszító vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a két másik vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott" - írja az ügyészség.