Hiába ígérte, Orbán ma sem mondott semmit Borkairól

2019.10.14. 17:52 Módosítva: 2019.10.14. 19:42
Miniszterelnök úr, mit gondol a Borkai-ügyről?

Azt gondolom, a győriek elmondják erről a véleményüket ma, én meg majd hétfőn

 – mondta Borkai Zsolt szexvideójáról az Indexnek vasárnap reggel Orbán Viktor (a fenti videón 02.20-nál), miután leadta a szavazatát. A kampány utolsó hetét teljesen felforgató botrányról a kormányoldal eddig meglehetősen ellentmondásosan kommunikált. Gulyás Gergely és Novák Katalin Fidesz-alelnökök Borkai magánügyeként beszéltek róla, ami ugyan dicstelen, de leginkább a családjára tartozik.

Ezt a narratívát Tarlós István törte meg, aki az Inforádiónak, majd az Indexnek védhetetlennek és vállalhatatlannak nevezte az adriai orgiázást, kijelentve, hogy

Borkainak le kellene mondania.

Ugyanezt követelte péntek este a kormány első számú szócsövének számító Magyar Nemzet is egy név nélküli, utóbb sebesen visszavont publicisztikában, hogy aztán hétfőn ismét Borkait hibáztassa az eredményért.

Nem csoda, hogy a Tarlósnál gyengébb autonómiával bíró szinten nagy volt a fejetlenség, Orbán Viktor ugyanis az óriási tét ellenére egyelőre nem nyilvánult meg a kérdésben. Azzal pedig, hogy a Borkai-ügy megítélését a győri polgármester-választás eredményéhez kötötte, csapdahelyzetbe lavírozta magát:

egy olyan ügyben, amit a normális emberek 99 százaléka elítél, az álláspontját a politikai érdekeknek rendelte alá.

Úgy tűnik, ebből a kelepcéből egyelőre ő maga sem látja a kiutat, vagy ha mégis, még nem tartja megfelelőnek a pillanatot az állásfoglalásra, ugyanis hétfőn anélkül utazott Azerbajdzsánba a Türk Tanács ülésére, hogy megszólalt volna.

Persze lehet, hogy a miniszterelnök már bekészített egy nyilatkozatot, vagy az este során Bakuból fog bejelentkezni. Egyelőre inkább az látszik valószínűnek, hogy a miniszterelnök továbbra sem hajlandó letenni a garast az egész országot lázban tartó ügyben.  • Hírek
  • Hírek