Vilma
3 °C
13 °C

Agyvérzést kaphatott vezetés közben a kamionsofőr, alig bírták megállítani az autópályán

2019.10.15. 16:42

Egymást követően több állampolgári bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére kedd reggel 6 óra körül arról, hogy az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 148-152-es kilométerszelvények térségében egy kamion balesetveszélyesen közlekedik, írja a police.hu. A hívók mindannyian elmondták:

a kamion a belső sávban haladt, többször nekiment a szalagkorlátnak, megelőzni nem lehetett, továbbá szabálytalanul váltogatta a sávokat.

A bejelentők azt feltételezték, hogy a sofőr álmos, fáradt lehet és intézkedést kértek a balesetek megelőzése érdekében.

A megyei tevékenységirányítási központ azonnal járőröket küldött az érintett útszakaszra. A helyszínre rövid idő alatt kiérkező egyenruhások rádión keresztül jelentették az ügyelet felé, hogy a kamion mögött haladva, fény- és hangjelzésekkel próbálják megállásra bírni a tehergépkocsi vezetőjét, azonban a sofőr nem reagál a rendőri felszólításra.

Közlekedése továbbra is balesetveszélyes volt, többször sávot váltott, és folyamatosan haladt az országhatár felé. Végül a kamiont a hegyeshalmi határátkelőhelytől 15-20 méterre sikerült megállítani.

A járőrök igazoltatni akarták a vezetőt, azonban a férfi szemmel láthatóan rosszul volt, mozgáskoordinációs problémái voltak, és nem tudott rendesen kommunikálni.

Az intézkedő rendőrök azonnal a mentőket hívtak a helyszínre, akik megállapítottak, hogy az 50 éves férfinak feltehetően agyvérzése van, és őt a győri kórházba szállították. A járőrök a belső sávban álló kamiont biztonságosán félreállították, és intézkedtek a tulajdonos céggel történő kapcsolatfelvételről is.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a jelenlegi adatok alapján az autópálya szalagkorlátja sérült meg több helyen.