A hétvégétől jönnek a MÁV éjszakai járatai

2019.10.16. 15:38

Szombattól új esti és éjszakai járatokat vezet be a MÁV a váci és a ceglédi vasútvonalon.

- közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. A társaság szerint így "a közvetlen térségben élő mintegy százezer ember számára tervezhetőbbé, biztonságosabbá válik az éjszakai utazás".

A közlemény szerint a Budapest-Vác-Szob vonalon a szombatra és vasárnapra virradó éjjel folyamatos lesz a vonatközlekedés, szombattól óránként járnak majd személyvonatok a Nyugati pályaudvarról. A főként Dunakeszi lakosságának kérésére bevezetett éjszakai vonatok normál díjszabással vehetők igénybe, a vasúti bérletek is érvényesek és kiegészítő jegy váltására sincs szükség.

Hétfőtől pedig munkanapokon esténként két órával, egészen 21 óráig meghosszabbítják a délutáni csúcsidőszakban megszokott menetrendet.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon is bővül a késő esti, éjszakai járatok száma. Szombattól a hétvégéken 1:43-kor új vonatjárat indul Szolnokra a Nyugati pályaudvarról.

Sőt, hétfőtől a Balaton déli partján közlekedő járatok közül kettőnek - Székesfehérvár-Balatonszentgyörgy, Keszthely-Székesfehérvár - az útvonalát is meghosszabbítják a hétfőtől péntekig tartó időszakban budapesti Déli pályaudvarig.