Az utolsó pillanatban támadták meg az ellenzéki kerületek választási eredményeit

2019.10.17. 18:36 Módosítva: 2019.10.17. 18:57

Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt 10 perccel támadták meg a kerületben a választási eredményt, Pikó András és V. Naszályi Márta kerületében is újraszámoltatnák a szavazatokat, írja a Mérce.

V. Naszályi Márta a Mércének elmondta, hogy a volt polgármester, Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte neki: ma délután leadták a kifogást. Erről azonban az új polgármester még semmilyen értesítést nem kapott, így azt sem tudja, hogy pontosan milyen kifogással támadták meg a választás eredményét. Az I. kerületben V. Naszályi Márta 121 szavazattal győzte le a volt fideszes polgármestert. És összesen 241 érvénytelen szavazat született.

Ferencvárosban a Munkáspárt helyi polgármesterjelöltje támadta meg az eredményt, méghozzá pont egy olyan esetre hivatkozva, amit Baranyiék kifogásoltak, és amiben láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek, a 23-as szavazókörben. Baranyi szerint nonszensz, hogy egy általuk kifogásolt eset miatt támadják meg a választás eredményét, arra hivatkozva, hogy így az „nem felel meg a valós választói akaratnak”. Főleg azért, mert ha az összes, ebben a szavazókörben leadott szavazatot levonnák a végeredményből, az sem befolyásolná a végeredményt, hiszen, Baranyi 3800 szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Bácskai János. A választás tisztaságát megkérdőjelező munkáspárti jelölt 81 szavazatot kapott.

Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke is megerősítette a lapnak, hogy a kerületben a választás eredményét megtámadták, ám erről ők sem tudnak egyelőre többet. Pikó András 269 szavazattal szerzett többet, mint Sára Botond. Érvénytelen szavazat összesen 332 volt. A lap szerint a VIII. kerületben az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahol ellenzéki képviselők nyertek.

Pikó András a Mércének elmondta, bár nehéz pontosan kiszámolni, de akár kitolódhat az új önkormányzati vezetés alakuló ülése november közepéig-végéig is.  • Hírek
  • Bankszámla