Az év leghidegvérűbb szabadságra menése Kispesten történik

2019.10.18. 15:53

Ahogy arról beszámoltunk, összefonódásokról, kenőpénzekről, fenyegetésekről, háttérmutyikról beszélgetnek azokon a hangfelvételeken XIX. kerületi szocialista kerületi politikusok, akikről a Magyar Nemzet hosszabb cikksorozatban számol be. Illetve egy videófelvétel szerint fehér porral tesz-vesz egy szocialista képviselő. A hangfelvételek zömében Lackner Csaba, kispesti kerületi politikus beszél kötetlen hangnemben, és fogalmaz meg súlyos állításokat a XIX. kerület vagyonkezelő vezetőjéről, akinél komoly pénzek kötöttek ki, a szintén szocialista kerületi képviselő Kránitz Krisztiánról, illetve a szocialista polgármesterről, Gajda Péterről.

A polgármester saját párttársáról és képviselőtársáról úgy nyilatkozott a botrány kirobbanása után egy héttel, a kampány közepén, hogy "még nem érte el". A képviselő Lackner most a választás után, 18-án pénteken szólalt meg: bejelentette, hogy felfüggeszti párttagságát. De a képviselőségről ezzel nem mondott le, MSZP-s tagságáról sem végleg. 

Gajda Péter MSZP-s polgármester csütörtökön azt mondta, hogy "ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott, és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből". Azt is mondta, képviselőtársával abban maradtak, hogy még a héten tisztázzák a helyzetet, ha pedig Lackner távozik a képviselő-testületből, akkor időközi választást írnak ki a körzetben.

Gajda Péter a polgármesterválasztást megnyerte, Lacknert megválasztották képviselőnek, és anélkül, hogy bármelyikük is érdemben, konkrétan reagált volna az előkerült videóra és hangfelvételeken elhangzottakra, Gajda Péter egy virágot posztolva kiírta, hogy ő akkor ezennel szabadságra ment, ne zavarják, kacsint!

Próbáltuk elérni telefonon a polgármestert, megszegve a kérését, de nem értük el, ám sajtósa annyiban árnyalta a képet, hogy egyrészt úgy tudja, csak egy hosszú hétvégéről van szó, másrészt nagyon valószínű, hogy előre leadott, közgyűléssel megszavaztatott szabadságról van szó, amit nem most talált ki.

A Nemzet cikksorozatának első három részéről ebben a cikkünkben írtunk hosszabban, a következő kettőről, és Gajda rövid reakciójáról pedig ebben a cikkünkben.  • Tippek
  • Hírek