Várostervező szakember lesz Karácsony Gergely kabinetfőnöke

2019.10.18. 07:58

Balogh Samu lesz Karácsony Gergely kabinetfőnöke – írta a Népszava. A lap szerint Balogh várostervező szakember, ő volt a felelős a megválasztott főpolgármester programjának megírásáért. Hozzátették: a programot egy 20-25 fős tanácsadó testület írta, de egyes részeit Karácsony jegyzi. 

Balogh koordinálta Karácsony programjait a kampányban, például a kerületjárásokat is. Az új kabinetfőnök korábban egy városi sétákat szervező cégnél dolgozott, ennek honlapján azt írta magáról, hogy „talán szakmai ártalomról van szó, de Budapest esetében számomra mindig az a legizgalmasabb kérdés, hogy mit lehetne másképpen, jobban csinálni”.

Balogh idén januárban egy blognak adott interjújában arról beszélt, hogy Budapest a maga kategóriájában Európa top 3 legszebb városa lehetne, szerinte hatalmas lehetőségek vannak még benne. 

Az igazi erőforrást, az igazi lehetőséget azonban a városban a lakók jelentik. Azt kell elérni, hogy törődjünk a városunkkal. Ennek pedig két oldala van: egyrészt a városvezetésnek teret kell engednie a városlakóknak a beleszólásra, a városlakóknak pedig felelős és aktív módon ebben részt kell venniük

– nyilatkozta a Járókelő blognak