Videón, ahogy Orbán megragadja Hadházy tábláját a parlamentben

2019.10.21. 13:56 Módosítva: 2019.10.21. 13:58

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a választások utáni első őszi ülésnap, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszélt először, értékelve többek között a választást. A miniszterelnök beszéde közben Hadházy Ákos egy táblát tartott fel, Orbán Viktor pedig a pulpitusról előrehajolva két kézzel megragadta, és megpróbálta elvenni tőle, és közben mosolygott.

A parlamenti botrány percei videón

Végül több kormánypárti képviselő - többek között Németh Szilárd és Kubatov Gábor - lépett oda Hadházyhoz és erőszakkal vették el tőle a táblát, miközben valaki egy zászlóval lépett a pulpitus elé, vélhetően azzal a szándékkal, hogy eltakarja vele Hadházy tábláját. Hoppál Péter láthatóan szavakkal próbálta meggyőzni Hadházyt, míg egy másik képviselő fizikailag, a karjánál fogva rántotta vissza.

Kövér szerint 100 éves golyónyom árulkodik ezen a pulpituson az ellenzék felelőtlenségéről, ezt még a kommunisták sem távolították el. "Arra kérem önöket, hogy abból a választási vereségből, amit elszenvedtek, hogy ne folytassák ugyanazt a háborús politikát, amit folytattak. Tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből! Aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért. Orbán ezután megköszönte a képviselőtársainak a segítséget, mint mondta, a jövőben is számítok rá."

Hadházy később Facebookon magyarázta el akcióját, többek között azt írta: "ez a parlament csalással jött létre egy olyan választáson, ahol az ellenzéknek esélye sem volt eljuttatni a tényeket és a véleményét a választók egy nagyon nagy részéhez. Esély sem volt arra, hogy a propagandagépezet ocsmány hazugságaival szemben az igazságot elmondjuk a választók egy nagyon nagy részének. Ez a parlament már nem alkalmas helyszín arra, hogy megküzdjünk a játékszabályok egyre durvább átírása ellen", majd hozzátette, "én a magam részéről nem fogok továbbra sem bejárni a parlamentnek csúfolt színházba, hanem képviselőként a Házon kívül fogom tenni, amit tennünk kell. Meg kell küzdenünk a propagandagépezet ellen, a közmédia konszenzusos vezetőjéért és a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltásáért".  • Hírek
  • Árfolyam