Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Győri értelmiségiek Borkai lemondását követelik

2019.10.22. 19:33 Módosítva: 2019.10.22. 19:55

Aláírásgyűjtésbe kezdtek győri értelmiségiek Borkai Zsolt újraválasztott polgármester lemondását követelve. A „Győr Igen – Borkai Nem!” című petícióban az olvasható, hogy az aláírók, „győri, haza- és városszerető polgárok” mély megdöbbenéssel állnak az előtt, hogy 

Borkai Zsolt polgármester és szűk klikkje méltatlan magatartásával súlyos morális válságot idézett elő a polgárok széles körében.

Az aláírók szerint a polgármester és a hozzá közel álló üzletemberek, akikről a választások előtt megjelent egy videó, ahogy egy hajón orgiáznak, „megtépázták városunk hírnevét, rombolják közösségeinket, nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk.”

Az aláírók között van egyetemi professzor, médiaszakember, színész, vállalkozó, autókereskedés-vezető, jogász (például a megyei ügyvédi kamara elnöke) és építész is. Eddig nagyjából százan írták alá a petíciót, de a kezdeményezők szerint még bárki csatlakozhat.

Azt írják, hogy ha Borkai nem adja vissza a mandátumát, akkor élnek „az állam- és várospolgárokat megillető” jogaikkal: „Különféle akcióinkkal nem engedjük, hogy feledésbe merüljenek az elkövetett bűnök, városunk és polgártársaink megaláztatása!”