MSZP-elnök: Ha Lackner nem adja vissza a mandátumát, kizárjuk a pártból

2019.10.24. 20:47 Módosítva: 2019.10.24. 22:40

Ha nem adja vissza a mandátumát péntekig Lackner Csaba, a kampány során drogozás- és korrupciógyanúba keveredett MSZP-s képviselő, akkor kezdeményezik a kizárását a pártból – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tóth azt mondta, felszólították Lacknert, hogy holnap délig adja vissza az önkormányzati képviselői mandátumát, ha ezt nem teszi meg, akkor kezdeményezni fogják a kizárását az MSZP-ből. Lackner Csabát a kispesti választók annak ellenére választották meg képviselőnek egyéni körzetében, hogy a kiszivárgott hangfelvételek tanúsága szerint hosszasan mesélt valakinek a XIX. kerületi korrupciós ügyletek menetéről, illetve súlyos állításokat fogalmazott meg az önkormányzati vagyonkezelő vezetőjéről, a szintén szocialista kerületi képviselő, Kránitz Krisztiánról, és Gajda Péter polgármesterről is érdekeseket mondott.

Emellett videófelvételek alapján úgy tűnik, hogy kábítószert is fogyasztott. A HírTV szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Lackner Csaba korábban felfüggesztette párttagságát, de az MSZP számára ez már nem elegendő. Tóth azt mondta a botrányba keveredett képviselőről a műsorban: „Az a legnagyobb probléma, hogy akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kéne, hogy ez egy olyan tehertétel arra a közösségre nézve, aminek ő a tagja, hogy tudnia kéne, mi a kötelessége”.