Nepál jól van, békésen legelészik a többiekkel

2019.10.24. 10:21

A Borsnak sikerült megszólaltatnia azt a nőt, aki autójával elütött egy tevét Miskolcon. A sofőr nem sérült meg a balesetben, viszont az autója totálkáros lett.

Ahogy ráfordultam a gyorsforgalmi útra, gyorsítani kezdtem. De a sötétben egyszer csak két állatot láttam galoppozni az úton. Az ütközést már nem tudtam elkerülni.

 – mondta a Borsnak a nő. Mivel már besötétedett és az állat szőre sötét volt, a sofőrnek fogalma sem volt, hogy milyen állattal ütközhetett.

Nepállal a tevével találkozott autó
Nepállal a tevével találkozott autó
Fotó: Police.hu

„Láttam, hogy nem őz, de hogy tevét ütöttem el, azt álmomban sem gondoltam. Csak egy nagy barna testet láttam. Amikor a szélvédő üvege berobbant, lejjebb csúszott, szegénykém, ott feküdt a földön még egy darabig. Mire kikászálódtam az autóból, már jött se­gítség, valaki értesítette a mentőket és a rendőrséget is” – mondta a sofőr.

A hat teve, hat zebra és három póniló a Richter Flórián Cirkusztól szökött meg, a főút mellé úgy kerültek, hogy a közelben felállított karámokból szaladtak ki. Az elütött, nyolcszáz kilós tevének egyébként Nepál a neve, és komolyabb sérülések nélkül megúszta a gázolást. A Richter Cirkusz Facebook-oldalán köszönte meg a sofőr hozzáállását a történtekhez, az autója rendbehozatalát cirkusz biztosítója fogja állni. 

„Nagyon sajnáltam az álla­tot, biztosan ő is rettenetesen megijedt. Az én lábam még jó ideig remegett. Annak örülök, hogy nem mentem gyorsabban. A rendőrség szerint hatvanhárommal mentem. Másnap meglátogattam az elütött Nepált, már békésen legelészett a többiekkel, így megnyugodtam. Remélem, ő sem haragszik rám” – mondta nevetve az asszony.

A cirkusz igazgatója, Richter Flórián elmondta, hogy a legkorszerűbb fémkarámokat használják, amiket speciális kapcsok fűznek össze. „Talán nem jól rakták össze, vagy valaki ki­nyitotta, persze ennek kiderítését a rendőrségre bízzuk” – mondta az igazgató.

Az állatok kedden, egy nappal a baleset után már porondon álltak, nem viselték meg őket az események. A cir­kusz igazgatója szerint ilyen esetek állatkerteknél, cirkuszoknál is előfordulhatnak, de ezekből tanulnak, és próbálják elkerülni a hasonló helyzeteket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport