Pénteken éjjel a belvárosban razziáztak a rendőrök és egyéb hatóságok

2019.10.26. 15:37

Október 25-én éjszaka a budapesti Rendőrség a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Közlekedési Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, valamint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársaival közösen a V., VI. és VII. kerületben razziázott, és a főváros frekventált területei mellett három szórakozóhelyet is ellenőriztek.

A rendőrök összesen 97 embert igazoltatottak és 9 embert állítottak elő; többek között hat embert kábítószer birtoklása miatt, egy román állampolgárt garázdaság miatt, egy ember ellen körözés volt érvényben, egy nőt pedig tiltott kéjelgés szabálysértése miatt állítottak elő.

A rendőrség és a többi szerv péntek este nemcsak a szórakozóhelyeket ellenőrizte, hanem a taxisokat is, szám szerint tizenhetet. A közlemény szerint egy esetben túlszámlázás, egy esetben pedig informatikai eszközzel elkövetett csalás miatt kezdeményeztek eljárást, illetve a társhatóságok további három esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

Hasonló razziákra a jövőben is számítani lehet a környéken, a rendőrség, illetve a többi, velük együttműködő hatóság be nem jelentett időpontokban tűnik majd fel a bulinegyed vendéglátóhelyein, illetve azok közvetlen környezetében.