Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Problémába ütköztek, de végül sikerült leállítani a 8. kerületi kilakoltatásokat

2019.10.26. 16:26

Pikó András az újraszámlálási kérelmek miatt végül csak hétfőn léphetett hivatalba. Pénteken már be is jelentette, hogy egyik első dolga lesz a novemberben esedékes kilakoltatási moratóriumig minden folyamatban lévő végrehajtást leállítani, azonban ezzel először problémába ütközött, írja a Mérce.

A nyolcadik kerület új, ellenzéki polgármestere arról számolt be pénteken Facebook-oldalán, hogy habár a kilakoltatások leállításához bizottsági határozat kéne, bizottság híján erről leghamarabb november 7-én lehetne dönteni - akkor, amikor az új bizottság megalakul. 

 Pikó bejegyzésében azt is említi, hogy az elköszönő jegyző biztosította arról, hogy az átmeneti időben minden problémát megoldanak, így természetesen ezt is. Szombaton egy másik bejegyzésében az új polgármester azt írta, ez valóban így lett: a jegyző levélben értesítette, hogy megoldották a problémát, Pikónak már csak alá kell írnia hétfőn az utasítást és leállítják az eddigi folyamatokat.

A kilakoltatások leállításával kapcsolatban Pikó azt is kiemeli, hogy

A kilakoltatások leállítása természetesen nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal, bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatunk ki október végén és hogy minden olyan esetben, amikor van más megoldás, azt kell választani, illetve kidolgozni.