Horváth Csaba visszavonta módosító javaslatát, miközben lehazugozta az Átlátszót

2019.10.28. 08:33

„Az eddigi eredményeket semmibe véve, a jövőbeni átláthatóságot támadta meg az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke, amely Zugló Önkormányzatának tervezett SZMSZ-módosítását magyarázta félre. Ezzel az önkormányzat működését alapjaiban meghatározó szabályrendszerrel kapcsolatos közbizalmat ásta alá és becsapta a közvéleményt”

– írta a Facebookon Horváth Csaba, Zugló frissen megválasztott MSZP-s polgármestere. Az előzményekről ebben a cikkünkben részletesen írtunk.  Az Átlátszó szerint az új képviselő-testület október 28-i alakuló ülésére benyújtott előterjesztése szerint Horváth rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselő-testület hozzájárulása több százmillió forintos ügyekhez. 

Horváth szerint „az átláthatóság olyan érték, amelyet minden demokratának kötelessége megvédeni a valótlan és a közbizalmat aláásni szándékozó próbálkozásokkal szemben is.” Bár hazugnak nevezte a cikk állításait, a polgármester az SZMSZ-módosítást visszavonta, azzal az indoklással, hogy elejét vegye „a további rosszindulatú politikai támadásoknak”.