Boxerrel verte 11 éves iskolatársát, felfüggesztetett kapott a nyolcadikos

2019.10.29. 14:40

Gyorsított eljárásban felfüggesztett fogházra ítélték első fokon azt a 14 éves fiatalkorút, aki egy boxerrel bántalmazta 11 éves iskolatársát – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye. Azért került sor gyorsított eljárásra, mert a bántalmazó beismerte és megbánta tettét.

Ahogy azt az Index is megírta korábban, a Kelenvölgyi Általános Iskolába járó diákok közül a fiatalabbik kicsúfolt egy lányt, akinek a 14 éves, nyolcadik osztályos barátja ezután boxerrel próbálta megtorolni a csúfolódást. Az áldozat az első híradások szerint komoly sérüléseket szerzett, amiket a Szent János Kórház baleseti ambulanciáján láttak el. Az ügyben a 11 éves fiú apja tett feljelentést.

A vád szerint a 11 éves áldozat csak könnyű sérüléseket szenvedett, de a verés módja miatt akár súlyos sérüléseket is okozhatott volna az idősebb diák. 

A bíróság a boxerrel verekedő fiút bűnösnek találta, és 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte. A 14 éves fiút ezenkívül „csoportos értékkorrekciós” foglalkozáson való részvételre kötelezte. A fiatalkorút a törvény kötelező rendelkezése alapján pártfogó felügyelő segíti a próbaidő alatt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.