Így készülnek a hétvégi tömegre a budapesti temetőkben

2019.10.29. 16:40

Hosszabb nyilvántartással, járőrökkel, sőt mikrobuszokkal is készülnek a mindenszentek és a halottak napja miatt hétvégére várható tömegre a Budapesti Temetkezési Intézet által fenntartott temetőkben - írja az MTI.

A temetők hétfőig reggel 7-től 20 óráig tartanak nyitva.

A temetőkben a forgalom zavartalanságát megerősített rendészeti szolgálat biztosítja - ígéri a Budapesti Temetkezési Intézet. A forgalmasabb napokon a rend fenntartását segítik a kerületi rendőrségi járőrök, közterület-felügyelők, valamint a polgárőrök is. A Rákoskeresztúri új köztemetőben ingyenes mikrobuszok segítik a közlekedést. A Rákoskeresztúri új köztemetőbe csütörtöktől a szombati zárásig díjmentesen lehet autóval behajtani. A többi temetőbe ezeken a napokon tilos gépjárművel bemenni. Ezeken a helyeken mozgáskorlátozott-igazolvánnyal is csak akkor lehet behajtani, ha ha ezt a gyalogosforgalom lehetővé teszi.

 Az ünnepekre való tekintettel szerdától hétfőig nem lesznek temetések Budapesten.

A várható nagyobb ügyfélforgalom miatt a temetői irodákban kedden 17 óráig, szerdától szombatig 8 órától 18 óráig, vasárnap pedig 8 órától 13 óráig tartanak ügyeletet. A temetőkben hétfőn visszaáll a szokásos nyitvatartási rend, akkortól ismét fél 8-tól 17 óráig lesznek nyitva.  • Hírek
  • Árfolyam