Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Ma jön Putyin, jönnek az útlezárások

2019.10.30. 05:57

Budapestre érkezik Vlamigyir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, így aztán sok helyen útlezárásokra, időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani, írja az MTI.

Elsősorban a belvárosban, emiatt egyes buszjáratok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek, ezért a BKK azt javasolja, hogy inkább válasszák a metrót ma a közlekedéshez. 

A korlátozások a Liszt Ferenc-repülőtér környékét is érintik, ezért aztán a tanács szerint

akinek a gépe 12 és 14 óra között, vagy 19 és 21 óra között indul, lényegesen korábban induljon el otthonról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság írja, hogy 12 óra 30 perctől 19 óra 30 percig szakaszosan és időszakosan lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér "E" porta - 4-es főút - M0-s autóút - M3-as autópálya bevezető - Kacsóh Pongrác úti felüljáró - Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Hunyadi János út - Dísz tér - Szent György utca - Szent György tér útvonalat.

Éjfélig tilos megállni több helyen az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületben, például a Hősök terén, az Andrássy úton és szervizútján, a pesti alsó rakparton és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszán, a Széchenyi téren, az MTA előtti nagyparkolóban, a Clark Ádám téren, a Szent György téren, a Dísz téri parkolóban, a Szarvas téren és a Dózsa György téren, valamint az Attila út, a Dózsa György út és a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszán.

Az érintett útszakaszok elég hosszú listája megtalálható itt, a közösségi közlekedés aktuális változásai pedig a BKK Info alkalmazásban és a BKK oldalán követhetők nyomon.