Szerződésbontással kezdte a napot Ferencváros új polgármestere

2019.10.31. 11:33

A mai napon felbontottam a szerződést azzal a céggel, melynek vezetője a Fidesz által segített álellenzéki Lokálpatrióta Egyesület képviselőjeként indult a választáson

– írja Baranyi Krisztina Facebook-oldalán. Ferencváros új, független polgármestere azt is világossá tette posztjában, hogy jó okkal szüntette meg a szerződést, hiszen papíron a Zymhod Kft havi bruttó 381 000 forintért adott üzletviteli tanácsokat Bácskai János fideszes polgármesternek. A cégvezető Tóth Lászlónak azonban a 2015 óta érvényben lévő szerződés szerint "egy betűt sem kellett leírnia, a munka teljesítését a volt polgármester maga igazolta", fogalmazott Baranyi. (Az egyesületről és annak jelöltjéről ferencvárosi kampányriportunkban írtunk bővebben.)

A főváros IX. kerületének új polgármestere az előző vezetésnek több olyan szerződéskötését is megtalálta már hivatalba lépése óta, amelyek a feltételezések szerint érdemi munkavégzést nem takartak, csak egy bizonyos kör megélhetését szolgálták.

Hogy mire bukkant Baranyi Krisztina a Ferencvárosi Önkormányzat múltját érintő papírokban, hogy mit tervez a kerületben, és milyen együttműködési lehetőségeket lát független polgármesterként, mind megkérdezzük csütörtök délután 14 órától, amikor Baranyi az Index élő interjúműsorának vendége lesz. Az adást az Index Facebook-oldalán, valamint a címlapunkon lehet majd követni.