Melegszik az idő a hétvégére, akár 20 fok is lehet

2019.10.31. 12:20

A borús-esős szerda után csütörtökön az ország középső harmadában javarészt marad a napsütéses idő, de a keleten és nyugaton lakók már nem ilyen szerencsések: az Időkép előrejelzése szerint ott több lesz a felhő és a nyugati, délnyugati határ közelében eső is előfordulhat. Az Alföldön és az északi területeken megerősödhet a szél, délután 7-12 fok várható.

Pénteken mérséklődik a napsütés, az Országos Meteorológiai Szolgálat megállapítása alapján az ország nagy része felett vékony rétegfelhőzet terül el, ami eleinte főleg az Alföldön és Dél-Dunántúlon takarja majd el a napot, később pedig északra felé terjeszkedik. Napos időszakok mindenhol várhatók, a természetes D-vitamin-adagolásra azonban inkább az északi megyében élők számíthatnak. Jelentősebb csapadék pénteken sehol sem várható, ellenben a déli-délkeleti szél többfelé megélénkül. 8 és 13 fok közötti hőmérsékletre készülhetünk.

A hosszú hétvége szombatján megnövekszik a felhőzet, a déli megyében várható a legtöbb napsütés. Jelentéktelen csapadékkal számol a meteorológiai szolgálat, leginkább délután, estefelé. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható, ami vasárnapra még efölé, 15-20 fok közé emelkedhet. Aznap többnyire erősen felhős lesz az ég, megerősödhet a szél és néhány milliméter csapadék elszórtan várható.