Orbán meghívta Karácsonyt a szerdai kormányülésre

2019.11.04. 15:39 Módosítva: 2019.11.04. 16:46

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak, írta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához" – írta a kormányfő.

A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről

– fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán hozzátette, hogy a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja nem korlátozódik a fejlesztések ügyére, várják az álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is.

„November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére" – zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

Az önkormányzati választások után Orbán Viktor  kijelentette , hogy nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak. Ha nem akarják, nem lesz Liget Projekt sem, se kézilabda Eb-döntő a vele járó csarnoképítéssel, se 2023-as atlétikai világbajnokság. 

Frissítés: Karácsony Gergely egy Facebook-bejegyzésben megírta, hogy elfogadja a meghívást, amit  "a közös munka kezdetének" tekint, hiszen több száz dologban kell majd a jövőben együttműködniük.