Baranyi Krisztina a belügyminiszterhez fordult Erdoğan budapesti magániskolája miatt

2019.11.05. 10:07

Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult Recep Tayyip Erdoğan török elnök csütörtöki budapesti látogatása és a IX. kerületbe tervezett török magániskola megnyitása miatt Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. 

A Facebookon közzétett levélben Baranyi többek között arról ír, hogy a török elnök legszűkebb köreihez tartozó magánszemélyek nyitnak iskolát Budapesten, a IX. kerületben. Szokatlannak tartja, hogy egy külföldi állampolgár által alapított, alig pár hónapos szervezet kevesebb mint egy hónap alatt meg tudta szerezni a magyar hatóságoktól a működéshez szükséges engedélyeket.

Kifejtette azt is, hogy az ominózus alapítvánnyal összefüggésben a hazai és a nemzetközi sajtó is biztonsági kockázatokról írt korábban.

Több helyen is a Turkish Maarif Foundation iszlamista terrorszervezetekkel való kapcsolatáról írtak, és kiderült, hogy az iskolákban a radikális iszlám megjelenése mellett diáklányok szexuális zaklatására is volt példa

– fogalmazott Ferencváros polgármestere.

Baranyi Krisztina emellett arra is kíváncsi, hogy elvégezték-e a szükséges biztonsági ellenőrzéseket a köz- és nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében, készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a Terrorelhárítási Központnál.