Kétmillió forintra büntetné az ügyészség Demeter Mártát

2019.11.05. 10:58

Hivatali bűncselekmény miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta országgyűlési képviselő ellen. 

A vádirat szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki, írja a főügyészség az Indexhez eljuttatott közleményében.

Demeter Márta ellen négy parlamenti képviselő és egy magánszemély tett feljelentést hivatali visszaélés miatt, miután 2018 őszén egy írásbeli kérdésben azt sugallta, hogy Orbán Viktor egyik lánya katonai repülővel utazott haza Ciprusról. Az esetről ebben a cikkünkben  írtunk. 

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, amely során nem tett vallomást.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje kettőszáz napi tétel, napi tételenként 10 000 forint, összesen

2 000 000 forint összegű pénzbüntetésre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla