A Momentum és a DK is ellenzéki előválasztást akar Győrben

2019.11.06. 16:53 Módosítva: 2019.11.06. 17:54

Borkai Zsolt szerdai lemondása után a Demokratikus Koalíció és a Momentum is ellenzéki előválasztást javasol Győrben. Hogy ki lesz a Fidesz új polgármesterjelöltje, egyelőre még nem ismert, az Index információi szerint a párt három lehetséges jelöltben gondolkozik.

„Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás működik. (...) Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye” – írja szerdai közleményében a Momentum.

„A Demokratikus Koalíció azt javasolja a köztársaságpárti, demokrata erőknek, hogy a közös ellenzéki polgármesterjelölt személyéről előválasztáson döntsenek a győriek. A Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje továbbra is Glázer Tímea, az ellenzék októberi közös jelöltje” – áll a DK közleményében.

Az MSZP szintén hajlik az ellenzéki előválasztásra: a párt helyi elnöke, Pollreisz Balázs a Hvg.hu-nak szerdán azt mondta, bár még nem tárgyaltak a pártokkal, mindenképp ésszerűnek tartják azt, emellett úgy gondolja, hogy az ellenzéknek újra együtt, összefogva kellene felvennie a versenyt a Fidesszel.

Az MSZP országos elnöksége szerdán azzal reagált Borkai lemondására, hogy a polgármester mellett a képviselő-testületnek is le kellene mondania. „Borkai Zsolt lemondása után a többi, jobb esetben csak bort ivó és vizet prédikáló álkeresztény, korrupt fideszes politikus is követhetné az egykori győri polgármester példáját” – írták.

Miután a Jobbik elnökségi döntéssel feloszlatta a párt győri szervezetét, a Jobbik megyei elnöke, Magyar Zoltán szerdai közleményében új és teljes körű választást sürgetett, illetve arra szólította fel a győri közgyűlést, hogy „a törvényi lehetőségeken belül legkorábban” oszlassa fel magát.  • Tippek
  • Hírek