Letöltendő börtönt kaptak a mohácsi kutyaviadal szervezői, akiket a TEK fogott el

2019.11.06. 18:26 Módosítva: 2019.11.06. 19:36

Két férfit egy év nyolc hónap, társukat egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nem jogerős határozatával a Mohácsi Járásbíróság tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt, írja az MTI a Pécsi Törvényszék közleménye alapján.

A férfiak megegyeztek, hogy a staffordshire terrier kan kutyákkal – amelyeknek az első- és a másodrendű vádlott volt a gazdája – állatviadalt tartanak, és a „bíró” a harmadrendű vádlott lesz.

Az állatokat tavaly júliusban uszították egymásnak a mohácsi vágóhíd egyik helyiségében, az állatviadal „nézői” – a vádlottak ismerősei – kívülről figyelték a küzdelmet.

A kutyák testszerte harapták egymást, az első- és másodrendű vádlott eközben még verte is az állatokat, hogy tovább hergeljék őket. A harmadrendű vádlott pedig akkor sem vetett véget a viadalnak, amikor a kutyák már véresre marcangolták egymást.

A tiltott állatviadal szervezőit a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége fogta el, a viadal közben.

Az ítélet szerint a vádlottak a szabadságvesztés kétharmadának letöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

A határozat kihirdetése után a vádlottak enyhítést, illetve felmentést kértek, az ügyész a büntetések súlyosításáért fellebbezett, így a bíróság ítélete nem jogerős.