Magyar Nemzet: Vizoviczki bevallotta a vesztegetést

2019.11.06. 06:50

Beismerte az ügyész által ismertetett vádakat Vizoviczki László és három vádlott-társa a bíróságon, írja a Magyar Nemzet. Vizoviczki László egykori diszkópápát többrendbeli minősített vesztegetéssel, valamint szigorúan titkos adattal visszaélés bűntettének elkövetésével vádolja az ügyészség.

A napilap azt írja, hogy az elejétől kezdték újra az ügy tárgyalását, amelynek részeként Vizoviczki és további három ember bűnösnek vallotta magát. Az ügyet január 7-re napolták el, de erre a hónapra még hét tárgyalási napot tűztek ki, 2021-ig pedig összesen 160-at, vagyis nem elképzelhetetlen, hogy pár éven belül elsőfokú ítélet születhet.

A vád szerint az egykoron a komplett Hajógyári-szigeten található buliközpont felett uralkodó Vizoviczki 2005 óta vesztegethetett meg többek között magas beosztású rendőrtiszteket. Emiatt bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Összesen huszonkét vádlott van ebben az ügyben, köztük hét volt rendőrtiszt, illetve főtiszt, volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati köztisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is. Vizoviczki kivételével mindannyian tagadják a bűnösségüket.

Vizoviczkit korábban jogerősen hét év fegyházra ítélték, illetve 330 millió forintos vagyonelkobzást kapott felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. 2018 óta tölti a börtönbüntetését, mostanra valamivel kevesebb, mint három éve van hátra.

Az ügyet még 2015-ben kezdték el, azonban az addig eljáró hadbíró egészségi állapota miatt máshoz került a titkosított ügy.